RECTIFICARE BUGETARĂ cu MINUS: Anunţul MADR despre SUBVENŢIILE FERMIERILOR!

AJUTOARE FINANCIARE AGRICULTURĂ. Ministerul Agriculturii anunţă ce se întâmplă cu banii pentru plata subvenţiilor pentru motorină şi tomate după rectificarea care a tăiat 49 de milioane de lei din bugetul MADR, şi când începe APIA plata finală a subvenţiilor din Campania 2018.
Redăm mai jos comunicatul transmis de MADR către AGROINFO:
MADR şi cele două agenţii de plăţi din subordine – Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) continuă efectuarea plăţilor în avans începute în data de 16.10.2018, precum şi pregătirea condiţiilor de acordare, începând cu data de 03.12.2018 a plăţilor finale aferente campaniei 2018, pentru care resursele financiare sunt cuprinse în bugetul MADR la subdiviziunile corespunzătoare ale clasificaţiei bugetare.
Diminuarea prevederilor bugetare ale MADR s-a realizat în baza economiilor înregistrate la mai multe capitole de cheltuieli, influenţele negative neafectând programele de sprijin pentru producătorii agricoli din resurse ale bugetului de stat şi din fonduri externe nerambursabile.
Prin cea de-a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2018, aprobată prin OUG 101/27.11.2018, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a propus, în baza execuţiei bugetare pentru toate acţiunile cuprinse în bugetul propriu şi al unităţilor subordonate, redistribuiri de sume excedentare către programe de sprijin al producătorilor agricoli ce înregistrau deficit din punct de vedere al creditelor bugetare aprobate.
În baza actului normativ ce aprobă rectificarea bugetului din luna noiembrie 2018 sunt asigurate resursele financiare necesare acordării diferenţei de 67.931 mii lei aferentă cantităţilor de motorină utilizată în agricultură în trimestrul II 2018, completarea resurselor financiare necesare acordării sprijinului pentru producătorii agricoli înscrişi în programul de susţinere a tomatelor cultivate în spaţii protejate - ciclul II.
Astfel, MADR dă asigurări că programele de sprijin pentru producătorii agricoli prevăzute în cadrul Programului de Guvernare vor continua conform graficului stabilit.

Ultima modificare Luni, 03 Decembrie 2018 10:19

Login pentru a posta comentarii
Go to top