FERMIER ROMÂN: NOI SUNTEM DEZAVANTAJAȚII EUROPEI! PRIMIM SUBVENȚII APIA LA NIVELUL ANULUI 2013!

IMPORTĂM PÂINE ÎNGHEȚATĂ ȘI EXPORTĂM GRÂU! Folosim orice mijloc ca să-i denigrăm, să-i distrugem pe fermieri. Trebuie să ne regăsim cadența sau să dispărem, pentru că asta se dorește. Importăm pâine înghețată și exportăm grâu. Suntem la coada Europei. Pentru ca să fie dezavantajat producătorul nostru, noi primim subvenții la nivelul anului 2013, a spus fermierul Mitru Crișan din Ialomița, la întâlnirea cu candidatul PSD pentru europarlamentare, Carmen Avram.

Jurnalista Carmen Avram, actualmente candidat la alegerile europarlamentare pe lista Partidului Social Democrat, s-a întâlnit la sfârșitul acestei săptămâni cu fermierii din Ialomița. Unul dintre fermierii mari din județ, care deține fermă de vaci, 1.000 ha de teren, dar și o fabrică de lapte, i-a spus lui Carmen Avram că fermierii din România au subvenții mai mici decât alții, la nivelul anului 2013, nu sunt băgați în seamă când se iau decizii, sunt la coada Europei.

Eu am o fabrică de lapte, 1.000 de hectare de pământ și o fermă de vaci. Fac 20-22 de tone de lapte pe zi. Cu fabrica de lapte facem distribuție națională și pe brandul propriu, local. Sunt foarte multe probleme. Ceea ce ne deranjează la general, și dumneavoastră știți foarte bine pentru că știu toți care sunt familiarizați cu evenimentele din Europa, este că suntem considerați la coada Europei.

Subvențiile la noi sunt mai mici decât la alții, modul cum își permit să ne trateze, așa de parcă am fi de nebăgat în seamă. (...) Folosim orice mijloc ca să-i denigrăm, să-i distrugem (pe fermieri n.r.). Trebuie să ne regăsim cadența sau să dispărem, pentru că asta se dorește. Sigur că e mai frumos să fii comerciant și să te duci să le vinzi celor care mai au un bănuț în buzunar și românașul să fie doar muncitor la multinaționale.

Suntem pe ultimul loc în Europa! Pentru ca să fie dezavantajat producătorul nostru, noi primim subvenție la nivelul anului 2013. Poate, măcar, să ne lase să trăim în țara noastră. Să nu ne distrugă în țara noastră. Niciodată România, de când mă știu eu și am destui ani, nu a cumpărat mâncare. În momentul ăsta, am ajuns să ne cumpărăm și mâncarea. Am ajuns de râsul Europei să cumpărăm pâine înghețată. Aproape jumătate din pâine este înghețată și noi exportăm grâu. Am făcut porumb mai mult decât Franța. Cel mai mare producător de porumb din Europa mânăncă pâine înghețată. Ce s-o fi întâmplat cu mintea noastră?! A spus revoltat fermierul Mitru Crișan, director general SC Teletext.

Login pentru a posta comentarii
Go to top