Marii angajatori iau măsuri pentru a-şi proteja angajaţii de coronavirus: Companiile oferă posibilitatea de a lucra de acasă, interzic călătoriile în spaţiile de risc şi limitează organizarea şi participarea la evenimente

Ministerul Muncii recomandă com­paniilor să permită angajaţilor să lucreze de acasă, în contextul apariţiei riscului de îmbolnăvire cu coronavirus. Ministerul Muncii sugerează „utilizarea e-mailului şi a teleconferinţelor pentru a reduce contactele fizice şi deplasările în interes de serviciu, dacă acestea nu sunt necesare în mod imperativ“.

Cazurile de îmbolnăviri cu noul coronavirus s-au extins la nivel global, iar autorităţile publice iau măsuri speciale de control şi prevenire a infecţiei cu Covid 19. Angajatorii mari din economia locală au început şi ei să implementeze proceduri şi reguli stricte prin care să îşi protejeze angajaţii.

Banca Comercială Română, instituţie bancară care a încheiat anul 2019 cu 6.766 de angajaţi în 430 de sucursale, oferă posi­bilitatea angajaţilor care au copii să lucreze de acasă sau să îşi ia concediu de uz personal, plătit de companie şi separat de concediul de odihnă.

Sursa

https://www.zf.ro/eveniment/marii-angajatori-iau-masuri-proteja-angajatii-coronavirus-companiile-ofera-posibilitatea-lucra-acasa-interzic-calatoriile-spatiile-risc-limiteaza-organizarea-participarea-evenimente-18970298

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top