APROBATĂ DE GUVERN! SUBVENȚIE PENTRU FERMIERII CARE ANGAJEAZĂ TINERI!

BANI PENTRU FERMIERI! Guvernul a aprobat în ședința de astăzi, 30 aprilie 2020, suma de un milion de lei pentru ajutoarele acordate fermierilor care angajează tineri în agricultură.

Hotărârea aprobată de Executiv astăzi completează art. 4 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 336/2018 privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industrie alimentară, aprobate prin HG nr. 325/2019.

Prin actul normativ aprobat astăzi s-a stabilit valoarea Programului aferent anului 2020, respectiv 1.000.000 lei, în limita sumelor aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație.

Măsura urmărește crearea cadrului legal adecvat și a mecanismelor necesare de punere în aplicare a ”Programului pentru stimularea angajării tinerilor în agricultură, acvacultură şi industria alimentară”, derulat pe perioada 2018-2020.

Astfel, prezentul act normativ vine în sprijinul angajatorilor fermieri din agricultură, prin instituirea unui instrument de susținere financiară, care să ofere acestora posiblitatea de a angaja forță de muncă tânără în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară.

Reamintim că angajatorul fermier care face dovada angajării a doi tineri beneficiari ai Programului beneficiază de următorul sprijin financiar lunar, pentru fiecare persoană astfel angajată:
a) 1000 lei pentru persoanele cu studii superioare de specialitate în domeniul agricol, acvacultură și/sau industrie alimentară;
b) 750 lei pentru persoanele cu studii medii de specialitate, precum și cursuri de formare profesională de scurtă durată în domeniul agricol, al acvaculturii și/sau industriei alimentare;
c) 500 lei pentru persoanele fără studii.
De asemenea, pentru a beneficia de prevederile prezentei legi, angajatorii fermieri au obligația de a încheia cu tinerii beneficiari ai Programului contracte individuale de muncă cu normă întreagă, pe perioadă nedeterminată sau determinată, dar nu mai puțin de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precizează comunicatul transmis, în această seară, de Ministerul Agriculturii pentru AGROINFO.

AGROINFO v-a anunțat astăzi, înainte de începerea ședinței de Guvern, că pe lista hotărârilor supuse aprobării Executivului se afla și aprobarea sumei de un milion de lei pentru Programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industrie alimentară. DETALII DESPRE CEREREA DE ÎNSCRIERE ÎN PROGRAM ȘI ACTE NECESARE AVEȚI AICI: ASTĂZI, ÎN ȘEDINȚA DE GUVERN! UN MILION DE LEI, AJUTOR pentru ANGAJAREA TINERILOR ÎN AGRICULTURĂ!

Sursa

https://www.agroinfo.ro/vegetal/aprobata-de-guvern-subventie-pentru-fermierii-care-angajeaza-tineri

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top