Protestul unui oier lăsat fără pășune: ”Îmi aduc zilnic oile în comună, prin fața Primăriei!”

Protest zilnic al unui fermier în fața Primăriei a cărei conducere nu vrea să îi închirieze, în condiții legale, o parte din pășunea comunală. Constantin Moga din comuna Gavodjia, județul Timiș este furios pe primarul din comună după ce aceasta nu doar că îi refuză dreptul legal de a concesiona o parte din pășunea comunală dar l-a și amenințat că va organiza o licitație la care crescătorul de oi nu va putea participa. Pe ce citerii a luat această decizie, numai edilul știe!

”Aici sa ajuns. Primare pregătește fînul și porumbul că oile o să ți le aduc sigur jur pe ce am mai scump”, a scris oierul pe Facebook, acolo unde a postat și adresa de informare către primărie.

”Subsemnatul Moga Constantin cu domiciliul în comuna Gavodjia, sat Gavodjia, nr 72 B, prin această petiție doresc să vă anunț că începând cu data de 11 mai voi protesta spontan zilnic, prin traversarea comunei cu turma de oi proprietate personală prin fața sediului Primăriei Gavodjia. Acest demers sunt nevoit să-l urmez deoarece dl. Primar refuză să-mi răspundă la adresele înaintate cu privire la închirierea suprafeței de teren din pășunea comunală raportat la numărul de ovine pe care le dețin. Conform dispozițiilor legale OUG nr.12/2013, Consiliul Local este obligat ”pentru punerea în valoare a pajiștilor să încheie contracte de concesiune/închiriere, în în baza cererilor crescătorilor de animale proporțional cu efcetivele de animale deținute în exploatație”, arată fermierul într-o adresă pe care a trimis-o Primăriei din comuna Gavodjia.

Fermierul afirmă că primarul i-a comunicat că va face o licitație pentru închirierea pășunii dar la care fermierul ”nu va participa. ”Întrucât domnul Primar Stoica Dănuț mi-a comunicat că va organzia o licitație și că va avea grijă ca eu să nu mai beneficiez de suprafețe de teren din pășunea comunală, pentr a-l face să înțeleagă că aceste animale au nevoie de pășunat urgent, sunt nevoit să mă adresez tututot instituțiilot abilitate pentru a face cunoscută procedura în care se acordă la Primăria Gavodjia contractele de închiriere a pășunilor. În speranța primirii unui răspuns din partea Primăriei la solicitările mele, vă asigur de toată disponibilitatea mea pentru a rezolvarea problemelor”, a mai arătat crescătorul de oi.

Sursa

https://agrointel.ro/141591/protest-oier-lasat-fara-pasune/

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top