LEGE PENTRU FERMIERI, VOTATĂ! SCUTIRI LA PLATĂ!

ADOPTATĂ! Camera Deputaților a votat astăzi legea prin care fermierii sunt scutiți de plata apei folosită pentru irigații în agricultură. Propunerea aparține PSD, iar proiectul de lege a trecut cu 303 voturi „pentru”, 0 „contra” și 3 „abțineri”. Legea este trimisă președintelui României pentru promulgare. Anunțul a fost făcut de deputatul Claudiu Augustin Ilișanu.

Astăzi 6 mai a fost adoptat de Camera Deputaților Proiectul de lege pentru completarea art.9 din Legea apelor nr.107/1996, proiect inițiat de PSD și votat de toate partidele politice.

Proiectul de lege completează art.9 din Legea nr.107/1996 cu un nou alineat (alin. 5), reglementează faptul că sursele de apă subterană, apă curgătoare, lacurile de acumulare piscicole și lacurile de acumulare cu folosință energetica pot fi utilizate pentru irigații, fără plata contribuției specifice de gospodărire a apelor, atât pe perioada stării de urgență instituite prin Decretul Președintelui României nr.195/2020, cât și pentru o perioadă de șase luni de la încetarea acesteia. De asemenea, pe aceeași perioadă, vor fi eliminate toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații iar termenele de eliberare a acestora vor fi reduse la jumătate.

Proiectul inițiat de Partidul Social Democrat vine în sprijinul direct al agricultorilor fiind un ajutor real pentru salvarea culturilor în condițiile în care sunt previziuni clare că anul acesta ne vom confrunta cu o secetă cruntă și cu o criză a alimentelor la nivel național poate apărea oricând.

Este la îndemâna oricui să observe necesitatea acestei legi. Cu toate acestea, sperăm ca Președintele României să o promulge cât mai repede. Culturile nu pot să aștepte, a anunțat deputatul PSD Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în comisia pentru mediu și echilibru ecologic, într-un comunicat media.

Sursa

https://www.agroinfo.ro/economic/lege-pentru-fermieri-votata-scutiri-la-plata

 

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top