LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, secretarul Asociației Profesionale a Ciobanilor din România are un mesaj pentru crescătorii de ovine.

Intermediarii care achiziționează miei pentru export, samsarii împrăștie tot felul de zvonuri false că s-ar fi închis exportul de ovine vii. Pentru că au alarmat crescătorii de ovine, iar aceștia ne-au contactat pe noi, la Asociație, m-am interesat la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), la Ministerul Agriculturii și nici vorbă de închiderea exportului la ovine vii.  Liber la exportul de ovine vii! Samsarii practică această tactică, răspândesc zvonuri ca să scadă prețul la miei. 

Efectul zvonurilor răspândite de intermediari se simte deja în prețul mieilor pentru export, iar noi, oierii, pierdem din această cauză. Prețul pe kilogramul în viu la miel a scăzut la 8 lei, 8,5 lei de la 12 lei.

Asociația Profesională a Ciobanilor din România (APC) are un mesaj pentru toți oierii. Dragi ciobănași, țineți de preț! Prețul corect pentru mieii pe care-i vindeți intermediarilor este de 12 lei pe kilogramul în viu.

Nu se închide exportul de ovine vii, de animale vii. Pe viitor, vor exista în România abatoare care să sacrifice halal și să exportăm carne și carcase de ovine, dar vom exporta și atunci ovine vii. Dar până vor fi abatoarele astea, vom continua să exportăm animale vii, am primit asigurări de la autorități, a declarat Ghiță Ciobanul, exclusiv pentru AGROINFO.

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top