Când populismul PNL îl bate pe cel al PSD: „Grindă” acuză că o lege este blocată. Ce nu a spus: Autorul blocajului e Oros!

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, a acuzat majoritatea PSD din Comisia de Agricultură din Camera Deputaților că blochează un proiect de lege care introduce, pentru producătorii agricoli, o primă de comercializare de 200 de euro pentru fiecare tonă de produs destinat industrializării și de 100 de euro pentru fiecare tonă de produs comercializat pentru piață.

„Proiectul de lege a fost aprobat în Senatul României, astăzi se află în Camera Deputaților, la Comisia de agricultură unde majoritatea PSD blochează acest proiect de lege, proiect ce ar putea veni în sprijinul producătorilor agricoli”, a spus ieri, 8 iulie, politicianul PNL cunoscut și sub porecla de ministrul „Grindă”.

Interesant este că la conferința de presă unde a fost făcută declarația, a participat și ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acum, nu doresc în mod deosebit să îi stric ziua de naștere a domnului Oros, care este astăzi. Îi urez sănătate, bucurii și împliniri. Dar și un pic mai mult curaj și ceva mai puțin politicianism. Că tare îi displăcea politicianismul ministrului Oros la începutul mandatului, cel puțin declarativ.

Conform informațiilor ce mi-au fost furnizate de președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Alexandru Stănescu (foto), proiectul de lege a fost pe ordinea de zi a din săptămâna trecută (facsimil atașat). Însă chiar Ministerul Agriculturii a cerut amânarea trecerii prin comisie a acestui proiect deoarece, ce să vezi, este nevoie de mai mult timp pentru identificarea surselor de finanțare pentru acest ajutor de stat.

Așadar, ministrul Oros nu zice nimic când ministrul Ștefan se plânge că legea este blocată de PSD, deși știe foarte bine că subordonații săi din minister au cerut amânarea dezbaterii.

Poate să pară un detaliu acest mic incident dar nu este. Există o relevanță majoră în acest mod nou, și neplăcut, în care unii membri PNL înțeleg să facă politică. Să ajungi să faci șmecherii declarative de doi bani, cuplate cu lașități politice patetice, doar ca să încerci să mai recuperezi un pic din terenul pierdut în fața fermierilor, mi se pare de toată jena. Sincer, nu mă așteptam! Cred că și pesediștilor le-ar fi fost un pic rușine cu nivelul acesta de populism. Păcat, mare păcat!

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top