Comunicat APIA de astăzi pentru fermieri, crescători de animale!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) organizează o nouă sesiune de informare din seria conferințelor de promovare a măsurilor de sprijin FEADR. Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de plăți suplimentare pentru măsurile de dezvoltare rurală și-n acest an. APIA anunță astăzi calendarul următoarelor întâlniri, județele unde va merge caravana de informare APIA.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a continuat astăzi seria sesiunilor de informare a fermierilor dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o noua conferință organizată la Vișeu de Sus, județul Maramureș. 

fermieri-mm_b

Principalele obiective ale Campaniei de informare vizează eficientizarea implementării măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene aferente acestora.

 

pintea-la-maramures_b

Măsurile vizate sunt Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constângeri naturale, Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 - Submăsura 8.1  - Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite, Măsura 15 – Submăsura 15.1 - Plăţi pentru angajamente de silvomediu, Măsura 21 - Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19.

Evenimentul de la Vișeu de Sus a reunit fermieri beneficiari ai fondurilor europene destinate agriculturii și s-a bucurat de participarea celor mai importante oficialități locale, respectiv a președintelui Consiliului judetean Maramureș, domnul Bogdan Ionel Ovidiu, și a primarului orașului Vișeu de Sus, domnul Coman Vasile, care au transmis mesaje de susținere fermierilor prezenți.

”Dorim să creștem interesul fermierilor pentru sprijinul financiar pe care îl derulăm prin măsurile gestionate din PNDR, astfel încât oportunitățile pentru dezvoltarea rurală să fie valorificate la potențial maxim”, a declarat Adrian Pintea, directorul general APIA.

Sesiunea de informare de la Vișeu de Sus, județul Maramureș, face parte din seria conferințelor dedicate promovării măsurilor de dezvoltare rurală implementate de APIA, următoarele sesiuni de informare fiind programate a se desfășura la nivelul județelor Ilfov, Alba, Cluj, Tulcea, Brașov, Buzău, Hunedoara, Caraș-Severin și Olt.

APIA, mereu alături de fermieri!

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/comunicat-apia-de-astazi-pentru-fermieri-crescatori-de-animale

Login pentru a posta comentarii
Go to top