AFIR: Ajutor pentru fermele de animale, maxim 250.000 euro/beneficiar!

Ajutorul acordat anul acesta fermelor de creștere a animalelor este de maxim 250.000 euro/proiect, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Cererile de finanțare se pot depune deja, sesiunea s-a deschis pe 20 septembrie 2021.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea în perioada 20 septembrie - 20 decembrie 2021 a sesiunii de primire proiecte pentru submăsura 5.1 - Sprijin pentru investițiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile și ale evenimentelor catastrofale probabile, PNDR 2020.

Această sesiune este destinată beneficiarilor privați.

Fondurile disponibile în 2021 pentru investiții prin această submăsura sunt de 6.281.305 Euro.

Rata maximă a sprijinului public nerambursabil va fi de 80% din totalul cheltuielilor eligibile pentru fermierii individuali și 100% cheltuieli eligibile pentru grupuri de fermieri.

afir-submasura-animale_b

Valoarea maximă a finanțării se ridică la 250.000 euro/ proiect pentru investiții în instalații, echipamente pentru asigurarea biosecurității și infrastructură sanitară (de ex.: construcția și dotarea filtrului cu grup sanitar și dușuri, vestiare etc.) în cadrul fermelor.

Solicitanţii eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 5.1 – privați sunt fermierii, cu excepția persoanelor fizice neautorizate, cooperativele (cooperativele agricole și societățile cooperative agricole) și grupuri de producători, constituite în baza legislației naționale în vigoare care deservesc interesele membrilor.

Depunerea cererilor de finanțare la AFIR se face doar on-line pe www.afir.info, conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 20 septembrie 2021, ora 09:00.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/afir-ajutor-pentru-fermele-de-animale-maxim-250-000-euro-beneficiar

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top