Noi norme privind vaccinarea animalelor, în vigoare de la 12 martie

 

 

Comisia Europeană a armonizat normele privind vaccinarea animalelor împotriva celor mai grave boli, ca parte a măsurilor de combatere a celei mai mari epidemii de gripă aviară din Uniunea Europeană.

 

Noile norme vor intra în vigoare la 12 martie, a anunțat europarlamentarul român, Daniel Buda.

Daniel Buda, eurodeputat român

Noi norme europene specifice privind vaccinarea animalelor vor intra în vigoare

Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, oficialul român a menționat că vor fi introduse norme specifice pentru vaccinare atunci când sunt utilizate ca măsură de control sau prevenire a bolii.

”Norme armonizate privind vaccinarea animalelor. La 20 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a celei mai mari epidemii de gripă aviară din UE până în prezent, Comisia Europeană a armonizat normele privind vaccinarea animalelor împotriva celor mai grave boli ale animalelor. În contextul gripei aviare, vor fi introduse norme specifice pentru vaccinare atunci când sunt utilizate ca măsură de control sau prevenire a bolii. Acest lucru va permite circulația în siguranță a animalelor și a produselor din unitățile sau zonele în care a avut loc vaccinarea”, a arătat europarlamentarul Daniel Buda.

 

Comisarul European Stella Kyriakides: ”Lupta împotriva gripei aviare se află în fruntea priorităților noastre”

Oficialul român a arătat că inclusiv Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, a menționat că noile norme vor stabili condiții care să permită circulația animalelor vaccinate și a produselor acestora

”Având în vedere cea mai gravă epidemie din istoria recentă a UE, lupta împotriva gripei aviare se află în fruntea priorităților noastre. Aceste focare provoacă daune enorme acestui sector agricol și împiedică comerțul. Normele prezentate astăzi vor permite o armonizare a utilizării vaccinării pentru a preveni sau controla răspândirea bolii și vor stabili condiții care să permită circulația animalelor vaccinate și a produselor acestora”, a menționat Stella Kyriakides, Comisarul European pentru Sănătate și Siguranță Alimentară.

Daniel Buda: ”Documentul include strategii de vaccinare și monitorizare precum vaccinarea de urgență și profilactică”

Oficialul român a arătat că noile norme care țin cont de datele științifice au fost publicate în Jurnalul Oficial și vor intra în vigoare la data de 12 martie.

 

”Aceste noi norme sunt în conformitate cu standardele internaționale ale Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH, fondată ca OIE) și țin seama de cunoștințele științifice nou disponibile și de experiența acumulată în aplicarea normelor existente ale Uniunii. Noile norme au fost publicate în Jurnalul Oficial și vor intra în vigoare la 12 martie. Documentul include strategii de vaccinare și monitorizare corespunzătoare a bolilor precum vaccinarea de urgență și profilactică și cazurile în care aceste strategii de vaccinare pot fi puse în aplicare”, a încheiat mesajul său, Daniel Buda, europarlamentar român.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/249479/noi-norme-privind-vaccinarea-animalelor-in-vigoare-de-la-12-martie/

Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2023 19:30

Login pentru a posta comentarii
Go to top