Aparitii Agrostar in presa, martie 2015

AGERPRES

http://www.agerpres.ro/economie/2015/03/02/agrostar-disparitia-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatori-din-romania-15-16-55

AGROSTAR: Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania

Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania iar singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, considera Federatia AGROSTAR, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

'Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine', a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR.

Potrivit acestuia, asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere.

'Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea', a adaugat secretarul general al AGROSTAR.


Adevarul

http://adevarul.ro/economie/afaceri/piata-laptelui-foc-1-aprilie-vor-disparea-cotele-nationale-vom-invadati-importuri-ieftine-avertizeaza-sindicalistii-agrostar-1_54f4a67f448e03c0fd26ed62/index.html

Piata laptelui va da in foc dupa 1 aprilie: vor disparea cotele nationale si vom fi invadati de importuri ieftine, avertizeaza sindicalistii de la Agrostar
Federatia sindicala Agrostar recomanda fermierilor sa se uneasca in asociatii puternice, avertizand ca disparitia cotei de la lapte, care limiteaza productia pentru fiecare tara si fiecare producator, din 1 aprilie, va fi un dezastru pentru micii producatori si piata din Romania.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata“, sustine secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, intr-un comunicat. Ce pot face fermierii Oficialul sindical arata ca fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. „Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine“, afirma Horatiu Raicu. El precizeaza ca asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Sah la multinationalele care proceseaza lapte "Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat Raicu. Sistemul cotei de lapte, care nu va mai fi in vigoare de la 1 aprilie, este folosit de Uniunea Europeana pentru regularizarea (limitarea) productiei de lapte si a produselor lactate. Acest sistem a fost introdus in 1984, fiind alocat fiecarui stat membru o cota nationala din care fiecare producator a primit o cota individuala. Aceasta cota individuala cuprinde cantitatea de lapte pe care fiecare producator o poate comercializa fara a atrage plata unei taxe pentru depasirea cotei, in anul de cota, care se desfasoara intre 1 aprilie si 31 martie. Federatia sindicala Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat si din cel bugetar.

Economica.net

Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania – AGROSTAR

http://www.economica.net/disparitia-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatori-din-romania-agrostar_97254.html#ixzz3TEfhUS8a

Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania iar singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, considera Federatia AGROSTAR.


Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania - AGROSTAR

'Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine', a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR.

Potrivit acestuia, asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere, scrie Agerpres.

'Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea', a adaugat secretarul general al AGROSTAR.Stiriagricole.ro

http://www.stiriagricole.ro/agrostar-avertizeaza-asupra-dezastrului-care-ii-asteapta-pe-micii-producatori-de-lapte-de-vaca-dupa-eliminarea-cotei-de-lapte-21475.html

AGROSTAR avertizeaza asupra dezastrului care ii asteapta pe micii producatori de lapte de vaca dupa eliminarea cotei de lapte

Federatia AGROSTAR trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea eliminarea cotelor de lapte, incepand cu 1 aprilie 2015 si ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.

„Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, a declarat secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere, comparativ cu fermierii care actioneaza individual.

De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

„Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea”, a adaugat secretarul general al AGROSTAR.

 

Jurnalul de Agricultura

http://www.agrari.ro/agrostar-disparitia-cotelor-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatorii-din-romania-57107/

AGROSTAR: Disparitia cotelor de lapte va fi un dezastru pentru micii producatorii din Romania

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotei de lapte, incepand de la 1 aprilie, 2015, si ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.

“Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu . Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, declara secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

 

„Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea”, a adaugat secretarul general al AGROSTAR.

 

Bursa

AGROSTAR: Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania

http://www.bursa.ro/agrostar-disparitia-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatori-din-romania-262884&s=companii_afaceri&articol=262884.html

  Federatia sindicala AGROSTAR trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotei de lapte, incepand de la 1 aprilie, 2015, si ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.
     "Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine", declara secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.
     Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.
     "Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat secretarul general al AGROSTAR.
     Federatia AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar. 

 Paginadeagricultura.ro

http://www.paginadeagricultura.ro/ce-facem-cu-laptele-romanesc-disparitia-cotei-va-fi-un-dezastru-spune-agrostar/

Ce facem cu laptele romanesc? ”Disparitia cotei va fi un dezastru”, spune Agrostar

Federatia Agrostar considera ca disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania, singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata fiind constituirea in asociatii puternice. Aceste asociatii pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere, spun reprezentantii federatiei intr-un comunicat.

Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, spune Horatiu Raicu, secretarul general al Agrostar.

In opinia acestuia, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. In caz contrar, multinationalele vor recurge la importuri masive.

 

Gazeta de agricultura

http://www.gazetadeagricultura.info/stiri-agricole/17161-agrostar-trage-un-semnal-de-alarma-cu-privire-la-situatia-micilor-producatori-de-lapte-dupa-eliminarea-cotei.html

Agrostar trage un semnal de alarma cu privire la situatia micilor producatori de lapte, dupa eliminarea cotei

 

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotei de lapte, incepand de la 1 aprilie, 2015, si ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.

 Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu . Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine", declara secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu (foto).

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat secretarul general al AGROSTAR.

Federatia AGROSTAR are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar. Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

 

Capital

http://www.capital.ro/-disparitia-cotei-de-lapte-un-dezastru-pentru-micii-producatori-din-romania.html

Disparitia cotei de lapte, un dezastru pentru micii producatori din Romania

 Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania iar singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, sunt de parere reprezentantii Federatiei Agrostar.

'Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine', a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al Agrostar, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere.

'Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea', a adaugat secretarul general al Agrostar.

 

Ziarul financiar

http://www.zfcorporate.ro/retail-agrobusiness/agrostar-disparitia-cotei-de-lapte-va-insemna-un-dezastru-pentru-micii-producatori-din-romania-13919193

Agrostar: Disparitia cotei de lapte va insemna un dezastru pentru micii producatori din Romania

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu....

 

Puterea

http://www.puterea.ro/economie/disparitia-cotei-de-lapte-ameninta-micii-producatori-109734.html

Disparitia cotei de lapte ameninta micii producatori

Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania, iar singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, considera Federatia AGROSTAR.

„Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice”, a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR, citat de Agerpres.

Romania libera

http://www.romanialibera.ro/economie/companii/ce-efecte-va-avea-disparitia-cotei-de-lapte-asupra-micilor-producatori-369485

Ce efecte va avea disparitia cotei de lapte asupra micilor producatori

Ce efecte va avea disparitia cotei de lapte asupra micilor producatori

Federatia Agrostar recomanda fermierilor sa se uneasca in asociatii puternice, deoarece disparitia cotei de la lapte, care limiteaza productia pentru fiecare tara si fiecare producator, din 1 aprilie, va fi un dezastru pentru micii producatori si piata din Romania, informeaza Mediafax.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine", sustine secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, intr-un comunicat.

Sursa citata precizeaza ca asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

"Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat Raicu.

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Sistemul cotei de lapte, care nu va mai fi in vigoare de la 1 aprilie, este folosit de Uniunea Europeana pentru regularizarea (limitarea) productiei de lapte si a produselor lactate. Acest sistem a fost introdus in 1984, fiind alocat fiecarui stat membru o cota nationala din care fiecare producator a primit o cota individuala. Aceasta cota individuala cuprinde cantitatea de lapte pe care fiecare producator o poate comercializa fara a atrage plata unei taxe pentru depasirea cotei, in anul de cota, care se desfasoara intre 1 aprilie si 31 martie.

Evenimentul Zilei

http://www.evz.ro/un-domeniu-important-din-agricultura-amenintat-sa-fie-preluat-de-straini-de-la-1-aprilie.html

Un domeniu IMPORTANT din agricultura, amenintat sa fie preluat de STRAINI. DE la 1 aprilie

Disparitia cotei de lapte, incepand de la 1 aprilie, 2015, va avea consecinte grave asupra fermierilor, care pentru a supravietui trebuie sa se constituie in asociatii puternice, recomanda Federatia AGROSTAR.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa știe ce ii așteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice”, spune Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze Instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere.

De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

„Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea- vanzarea”, a adaugat Raicu.

 Buna ziua, Brasov

http://www.bzb.ro/stire/agrostar-disparitia-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-a84018

 

AGROSTAR: Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru

Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu, considera Federatia AGROSTAR. „Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR. Potrivit acestuia, asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. „Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea”, a adaugat sursa citata.

 

Agroinfo.ro

http://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/agrostar-trage-un-semnal-de-alarma-cu-privire-la-disparitia-cotei-de-lapte-dupa-1-aprilie-2015

AGROSTAR trage un semnal de alarma cu privire la disparitia cotei de lapte dupa 1 aprilie 2015

 

Reprezentantii Federatiei ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata. “Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, declara secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu, intr-un comunicat remis presei.

Acesta sustine ca asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, potrivit lui Horatiu Raicu, micii producatori de lapte ar trebui sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. „Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea”, a adaugat secretarul general al AGROSTAR.

 

Telegraf de Constanta

http://www.telegrafonline.ro/1425333600/articol/293731/eliminarea_cotelor_de_lapte_co537mar_pentru_fermierii_romani.html

Eliminarea cotelor de lapte, coșmar pentru fermierii romani

Secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu: ”Cand o sa dispara cota de lapte, o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu”

In curand, mai precis de la 1 aprilie, vor fi eliminate cotele de lapte pentru tarile din UE, iar micii fermieri din Romania sunt speriati, spunand ca tara noastra risca sa devina o piata de desfacere pentru laptele produs de fermierii din alte state. AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotelor de lapte și ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata. ”In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici și mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio șansa și ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarșitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, a spus secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu. Reprezentantii AGROSTAR precizeaza ca asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform sau pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. ”Cand o sa dispara cota de lapte, o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania sau Olanda obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata”, a declarat Raicu. Mai mult, secretarul general al AGROSTAR a spus ca micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

 

eAzi.ro

http://www.eazi.ro/bani-afaceri/eliminarea-cotei-acreste-laptele

Eliminarea cotei acreste laptele

 Potrivit Federatiei AGROSTAR, disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori. Federatia arata ca Romania va fi invadata de lapte din alte state UE.

Horatiu Raicu, secretarul general al AGROSTAR, a explicat ca, acum cativa ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca Franta, Germania, Olanda obtineau productii foarte mari, care distorsionau piata. El a mai spus ca fermierii romani trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia ar fi sa se uneasca in asociatii puternice.

„Multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut, am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine“, a declarat Raicu, citat de Agerpres. Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot cumpara instalatii de muls performante si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. Conform lui Raicu, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. „Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea“, a explicat secretarul general al AGROSTAR.

 

Replica (Constanta)

http://www.replicaonline.ro/disparitia-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatori-212152/

Disparitia cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori

Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania iar singura solutie pentru ca aceștia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, considera Federatia Agrostar, potrivit unui comunicat remis luni. “Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa știe ce ii așteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici și mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio șansa și ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarșitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al Agrostar. “Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea”, a adaugat secretarul general al Agrostar.

 

Manager.ro

http://www.manager.ro/articole/economie/ce-efecte-va-avea-disparitia-cotei-de-lapte-asupra-micilor-producatori-79999.html

Ce efecte va avea disparitia cotei de lapte asupra micilor producatori

Federatia Agrostar considera ca disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania. Singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice.


Agrostar, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, avertizeaza cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015. In acest sens, Federatia ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine', a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al Agrostar.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform si pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere.

Secretarul general a mai adaugat ca "micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea".

Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Financiarul.ro

http://www.financiare.ro/stire/Disparitia_cotei_de_lapte,_un_dezastru_pentru_micii_producatori_din_Romania-45858.htm

 Disparitia cotei de lapte, un dezastru pentru micii producatori din Romania


Disparitia cotei de lapte, de la 1 aprilie 2015, va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania iar singura solutie pentru ca acestia sa nu fie eliminati de pe piata este constituirea in asociatii puternice, sunt de parere reprezentantii Federatiei Agrostar.


'Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate', a declarat Horatiu Raicu, de la Agrostar.

 

Curierul National

http://www.curierulnational.ro/Economie/2015-03-03/AGROSTAR+avertizeaza+asupra+dezastrului+care+ii+asteapta+pe+micii+producatori+de+lapte+de+vaca+dupa+eliminarea+coteie

 

AGROSTAR avertizeaza asupra dezastrului care ii asteapta pe micii producatori de lapte de vaca dupa eliminarea cotei

  Federatia AGROSTAR trage un semnal de alarma cu privire la consecintele pe care le va avea disparitia cotei de lapte, incepand de la 1 aprilie 2015, si ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se constituie in asociatii puternice, pentru a nu fi eliminati de pe piata.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte statele UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda etc. obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice.

In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nicio sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine”, a declarat secretarul general al AGROSTAR, Horatiu Raicu.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, se mai spune ca micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui. 

„Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze productia-procesarea-vanzarea”, a adaugat Horatiu Raicu.

 

 Radio Romania Iasi

http://portal.radioiasi.ro/micii-fermieri-pusi-in-pericol-de-disparitia-cotei-de-lapte-a538561.html

Micii fermieri pusi in pericol de disparitia cotei de lapte

     

Federatia Agrostar recomanda fermierilor sa se uneasca in asociatii puternice, avertizand ca disparitia cotei de la lapte, care limiteaza productia pentru fiecare tara si fiecare producator, din 1 aprilie, va fi un dezastru pentru micii producatori si piata din Romania.


"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine", sustine secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

"Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat Raicu.
 

Monitorul de Botosani

http://www.monitorulbt.ro/Stiri/Economic/2015-03-03/Micii+fermieri+pusi+in+pericol+de+disparitia+cotei+de+lapte.html

Micii fermieri pusi in pericol de disparitia cotei de lapte

Economic

Federatia Agrostar recomanda fermierilor sa se uneasca in asociatii puternice, avertizand ca disparitia cotei de la lapte, care limiteaza productia pentru fiecare tara si fiecare producator, din 1 aprilie, va fi un dezastru pentru micii producatori si piata din Romania.

"Cand o sa dispara cota de lapte o sa fie un dezastru pentru micii producatori din Romania, pentru ca ne invadeaza laptele din alte state UE, cu performante remarcabile in acest domeniu. Sa nu uitam ca, in urma cu mai multi ani, cota de lapte a fost introdusa tocmai pentru ca tari precum Franta, Germania, Olanda obtineau productii foarte mari de lapte, care distorsionau piata. Fermierii trebuie sa fie mai bine informati, sa stie ce ii asteapta. Solutia este sa se uneasca in asociatii puternice. In ultimele luni, am constatat ca multi crescatori mici si mijlocii de bovine au inteles ca singuri nu vor avea nici o sansa si ne cauta pentru a infiinta sindicate. Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine", sustine secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu.

Asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta laptele, pot sa achizitioneze instalatii de muls performante pentru obtinerea laptelui conform, pot incheia contracte avantajoase cu retailerii pentru desfacere. De asemenea, micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.

"Daca multinationalele nu sunt eliminate din sectorul de procesare, vor recurge la importuri masive. Micii producatori de lapte trebuie sa integreze poductia-procesarea-vanzarea", a adaugat Raicu.

 

Gazeta Oltului

 

http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/actualitate/probleme-pentru-cresc-torii-de-bovine-7b61d17565084f21891e33d2e59a450f

 

Probleme pentru crescatorii de bovine

 Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura Agrostar ii indeamna pe micii producatori de lapte sa se organizeze in asociatii pentru a nu fi eliminati de pe piata.


Reprezentantii Agrostar sunt ingrijorati ca odata cu eliminarea cotei de lapte, la 1 aprilie, micii producatori nu vor putea face fata concurentei. Reprezentantii Agrostar avertizeaza ca: „ odata cu eliminarea cotei de lapte va urma un dezastru pentru micii producatori, deoarece ne va invada laptele din tarile UE. Solutia este ca micii producatori sa se orgnizeze in asociatii si sindicate”, a declarat Horatiu Raicu, reprezentantul Agrostar. Producatorii orgnizati in asociatii pot accesa fonduri europene cu ajutorul carora se pot moderniza, astfel vor putea face fata concurentei. 

 

Vocea Barailei

http://www.brailei.ro/indepartarea-cotei-de-lapte-va-fi-un-dezastru-pentru-micii-producatori-136436.htm

 

Indepartarea cotei de lapte va fi un dezastru pentru micii producatori

Eliminarea cotei de lapte incepand cu data de 1 aprilie 2015 va fi un dezastru pentru micii producatori din Romania, iar singura lor solutie pentru a ramane pe piata este sa-si creeze asociatii puternice, au declarat reprezentantii Federatiei Agrostar.

 

In cazul in care cota dispare, Romania va fi invadata de lapte din alte tari ale UE, care au performante mai bune pe piata produselor lactate, potrivit spuselor reprezentantilor Agrostar.

 

Autoritatile au introdus cota de lapte in urma cu cativa ani, pentru ca tari precum Franta, Germania sau Olanda o foloseau pentru a avea productiei mare de lapte, care perturba piata.

 

"Numai de la sfarsitul anului trecut am infiintat sindicate in mai multe judete, din care fac parte peste 4.000 de crescatori de bovine', a declarat Horatiu Raicu, secretarul general al Agrostar.

 

Spre deosebire de persoanele fizice, asociatiile pot accesa fonduri europene, pot colecta lapte si pot incheia contracte cu comerciantii cu amanuntul.

 

'Micii producatori de lapte trebuie sa elimine multinationalele din sectorul de procesare, prin infiintarea de mici fabrici locale pentru prelucrarea laptelui.", a precizat Horatiu Raicu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2017 10:01

Login pentru a posta comentarii

Mai multe din această categorie:

Go to top