Comunicat: Circa 2.500 de crescatori de bovine si ovine afiliati la AGROSTAR, protesteaza maine, 2 Aprilie, la Guvern

Circa 2.500 de crescatori de bovine si ovine ai Sindicatul National al Crescatorilor de Bovine din Romania si Sindicatul National al Crescatorilor de Ovine din Romania, afiliate la Federatia AGROSTAR, vor protesta maine, 2 Aprilie,  in fata Guvernului, dupa ce negocierile cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale de la inceputul saptamanii nu au avut ca rezultat rezolvarea problemelor cu care acestia se confrunta.

Protestul incepe la ora 11.00, se desfasoara in Piata Victoriei si este autorizat de Primaria Capitalei pana la ora 14.00

Revendicari:

·         intarzierea la plata subventiilor

·         diminuarea subventiei pe cap de animal;

·     tergiversarea aprobarii Normelor metodologice la Legea pajistilor, astfel incat primariile sa poate incasa in continuare subventii, desi nu au animale;

·         lipsa unei strategii nationale pentru producatorii mici si mijlocii de lapte, care vor fi scosi de pe piata odata cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015;

·         obligativitatea transformarii exploatatiilor in exploatatii cu personalitate juridica;

·         pericolul dublei impozitari prin atestatul de producator si carnetul de producator;

·         monopolul detinut de medicii veterinari de libera practica, acest fapt ingradind

·         posibilitatea crescatorilor de animale de a-si alege medicul veterinar;

·         birocratizarea excesiva.

Federatia AGROSTAR, cea mai mare federatie sindicala din domeniul agricol, are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariati din agricultura si servicii conexe, din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Federatia AGROSTAR este una dintre putinele organizatii afiliate pe plan international, fiind afiliata UITA si EFFAT la nivel european.

Login pentru a posta comentarii
Go to top