Romania, pregatita sa exporte carne de bovina si ovina in Israel

Ca urmare a demersurilor realizate in ultimii 3 ani de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit in Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii carnii de bovina si ovina, potrivit stiriagricole.ro.

Vizita specialistilor israelieni reprezinta etapa finala a includerii tarii noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovina si ovina in Israel.

Misiunea va evalua modul in care autoritatile veterinare din România, de la nivel judetean, regional si local realizeaza controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate pentru sacrificarea bovinelor si ovinelor, precum si a celui in care operatorii din domeniul alimentar respecta conditiile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor solicitate de partea israeliana pentru demararea exportului.

Reprezentantii Autoritatii Veterinare Centrale din Israel vor efectua vizite de lucru la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala, la Directii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si la unitati de abatorizare din judetele Bistrita Nasaud si Suceava.

Sursa: stiriagricole.ro

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top