Pentru ce ar putea primi fermierii 70 euro pe zi

Ministerul Agriculturii pregateste in aceasta perioada un program de formare profesionala a fermierilor, acestia urmand sa beneficieze de vouchere de aproape 70-80 euro in acest scop, a anuntat de curand seful MADR, Achim Irimescu, citat de stiriagricole.ro.

„Programul de acordare a voucherelor pentru formare profesionala este un program la care eu tin foarte mult, pentru ca in trecut am fost acuzati de foarte multe ori ca s-au organizat licitatii si banii au ajuns la o firma sau alta. In acest sens am gândit si premierul a fost de acord in acest an, ca de aici inainte sa nu mai organizam licitatii. Oricum in acest an a fost in premiera, nu am mai organizat licitatii la nivelul Bucurestiului pentru formarea profesionala, ci la nivel de fiecare judet, in fiecare oficiu judetean pe de o parte. Pe de alta parte, ne propunem sa stabilim un sistem de acordare de vouchere beneficiarilor, respectiv fermierilor care trebuie neaparat formati profesional pentru accesarea de fonduri”, a declarat Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

Seful MADR a mai spus ca fermierii vor fi cei care vor decide la ce institutie specializata se vor duce pentru a beneficia de programul de formare profesionala. „Fermierii sunt cei care decid unde se duc, la ce institutie specializata, de exemplu, la statiuni de cercetari sau la firme de consultanta din domeniu, in acea regiune, deci nu trebuie sa mai mearga de la un capat la altul al tarii. El va aprecia unde este cel mai bine sa mearga pentru a fi instruit. Cu aceasta suma o sa-si plateasca, practic, cursul respectiv care include cazare, o diurna si plata pentru profesorul respectiv. Daca imi amintesc bine suma prevazuta pentru voucher este undeva de 70-80 de euro pe zi, pe fermier”, a completat Achim Irimescu.

In cadrul PNDR 2014-2020, Masura 1 are ca scop finantarea activitatilor pentru transferul de cunostinte si actiuni de informare.

Sursa: stiriagricole.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top