Imprimă această pagină

Buletin sindical informativ

Pentru mai multe informatii puteti accesa

www.syndex.ro      

Sindicalistii de la Cartel Alfa pun piciorul in prag. Vor reprezentativitate la COS Targoviste, dar si rezolvarea unor probleme urgente

CNS Cartel ALFA – Filiala Dambovita anunta ca la solicitarea salariatilor din cadrul Combinatului de Otelutri Speciale (COS) Targoviste, va organiza o adunare generala in care vor incerca sa rezolve mai multe probleme pentru intrarea in normalitate” a combinatului.   Adunarea generala va avea loc in data de 20 ianuarie 2017, la Casa Sindicatelor – sala mare, incepand cu orele 15.30.    La adunarea generala vor participa Presedintele CNS Cartel ALFA – Bogdan Iuliu Hossu si Prim-vicepresedintele Federatiei METAROM – Sandu Rus.

Sursa: www.adevarul.ro

DISPONIBILIZATII DE LA CEH NEMULTUMITI

Disponibilizatii de la Complexul Energetic Hunedoara sunt nemultumiti ca nu si-au primit salariile compensatorii. Peste 800 de persoane au trecut prin concedierea colectiva, iar acestea trebuiau ca in luna decembrie a anului 2016 sa isi incaseze prima transa din salariile compensatorii. Plata primei parti a salariilor compensatorii nu s-a realizat din cauza blocajelor financiare de la CEH, drept pentru care oamenii vor ca instanta sa faca dreptate.

Sursa: www.avantulliber.ro

HG 1/2017 – stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata (1.450 lei, din 01.02.2017)

In Monitorul Oficial nr. 15 din 06.01.2017 a fost publicata – Hotararea Guvernului Romaniei nr. 1/06.01.2017 – pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Astfel, incepand cu 01 februarie 2017 – salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora.

Sursa: www.cabinetexpert.ro

Cel mai mic numar de angajati din istoria combinatului: ArcelorMittal Galati a coborat pentru prima data sub 6.000 de angajati

ArcelorMittal Galati avea la privatizare, in 2001, circa 27.600 de angajati. Altfel spus, nu­marul de angajati s-a redus de mai bine de patru ori din acel an pana in 2016. In total, in decurs de 15 ani au plecat peste 21.000 de salariati din combinat. Bruno Ribo, directorul general al com­paniei, afirma ca producatorul se confrunta cu pre­turile in scadere, in conditiile in care pietele traditionale au fost inundate de otel, prin­cipalul furnizor din China livrand in piata cantitati record.

Sursa: www.zf.ro

Login pentru a posta comentarii