VESTE BUNA pentru AGRICULTORI!

SA INCEAPA REABILITAREA INFRASTRUCTURII DE IRIGATII! Ordinul pentru stabilirea modului de implementare a Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 0040 din 13 ianuarie 2017, Act nr. 5/13 Ianuarie 2017, potrivit Agroinfo

Prezentul Ordin stabileste modul de implementare a Programului national de reabilitare a infrastructurii principale de irigatii din Romania.
Potrivit documentului, programul se implementeaza pe parcursul a 3 etape succesive, dupa cum urmeaza:
a) etapa I, in care se reabiliteaza un numar de 40 de amenajari de irigatii;
b) etapa II, in care se reabiliteaza un numar de 37 de amenajari de irigatii;
c) etapa III, in care se reabiliteaza un numar de 9 amenajari de irigatii.

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare este responsabila pentru realizarea programului, in conditiile prevazute de Hotararea Guvernului nr. 793/2016 si de prezentul ordin.

Pentru fiecare etapa de realizare, simultan pentru toate amenajarile de irigatii cuprinse, respectiv 40 de amenajari de irigatii aferente etapei I, 37 de amenajari de irigatii aferente etapei II si 9 amenajari de irigatii aferente etapei III, Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare initiaza si deruleaza atat procedurile de achizitii de servicii de proiectare, de tip expertiza tehnica, documentatie de avizare a lucrarilor de interventii, proiect tehnic, cat si procedurile de achizitii pentru executia lucrarilor, conform legislatiei privind achizitiile publice.

Monitorizarea stadiului de implementare a programului se realizeaza atat de reprezentanti ai directiei tehnice de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cat si de reprezentanti din cadrul structurilor teritoriale din subordinea ministerului cu atributii in domeniul imbunatatirilor funciare.

Sursa: Agroinfo

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top