FERMIERII care iau SUBVENTIA EUROPEANA pentru LAPTE!

MILIOANE DE EURO IMPARTITE EXCLUSIV FERMIERILOR MICI! Ajutorul de criza de la Comisia Europeana pentru sectorul lapte va fi impartit micilor fermieri, care au maxim 9 capete de vaci de lapte, scrie Agroinfo. Comisia Europeana ne da peste 5,4 milioane de euro, suma ce poate fi dublata din bugetul de stat. Cine ia acesti bani si in ce conditii?

La solicitarea AGROINFO, Ministerul Agriculturii ne-a transmis care sunt criteriile pentru acordarea ajutorului de adaptare exceptional destinat producatorilor de lapte si produse lactate pentru agricultura la scara mica, potrivit art.1 alin.(1) lit.b) din Regulamentul (UE) nr.1613/2016:

 - sprijinul se acorda producatorilor de lapte care detin un efectiv de minimum 3 si maximum 9 capete vaci de lapte, inclusiv, pe beneficiar;
 - efectivul de vaci de lapte trebuie sa fie identificat si inregistrat in RNE la data depunerii cererii;
- solicitantii sprijinului trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei cu cod ANSVSA, completat si actualizat, in conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000;
- solicitantii sprijinului trebuie sa aiba incheiat un contract pe o perioada de minimum 6 luni, valabil la data depunerii cererii, cu un prim-cumparator si cel putin un document fiscal/fila carnetului de comercializare a produselor din sectorul agricol care sa ateste livrarea a minimum 4 tone  lapte in perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016.

Suma cuvenita fiecarui producator agricol se calculeaza de catre APIA prin impartirea sumei totale alocata sectorului lapte la efectivul de vaci de lapte eligibil.

Actul normativ prin care se stabileste suma totala alocata pentru acest sprijin si modalitatea de acordare a banilor trebuie definitivat de catre Ministerul Agriculturii si aprobat de noul Guvern.

Sursa: Agroinfo

Login pentru a posta comentarii
Go to top