SEF APIA: Din 15 februarie INCEP PLATILE pentru CRESCATORII DE ANIMALE!

Incepe plata subventiilor APIA pentru crescatorii de animale, asa ca fermierii au fost anuntati ca nu li se vor mai elibera adeverinte de creditare. Este anuntul facut de catre un director APIA din teritoriu. Constantin Negrea, directorul APIA Gorj a dezvaluit si data de la care se incep platile pentru zootehnie si care va fi 15 februarie 2017 pentru sumele pe care fermierii le asteapta pentru Campania 2016, potrivit Agrointeligenta.

APIA Gorj nu mai elibereaza adeverinte de creditare crescatorilor de animale care au solicitat subventii pentru anul 2016. Conducerea institutiei spune ca s-a luat aceasta decizie intrucat dupa data de 15 februarie vor incepe platile integrale.

Dupa demararea platilor finale din sectorul vegetal, crescatorii de animale au inceput sa se intereseze cand vor primi şi ei subventiile. In anii trecuti am eliberat adeverinte pentru credite, insa pentru campania din 2016 vrem sa facem direct platile integrale, incepand cu luna februarie”, a declarat pentru publicatia Pandurul Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

„Deocamdata, nu ştim care este cuantumul subventiei. A aparut Hotararea de Guvern cu plafoanele pentru fiecare schema in parte, dar pentru a se stabili cuatumul subventiei trebuie determinat numarul de animale eligibile. Vom face control administrativ, controalele in teren au fost deja finalizate”, a precizat Constantin Negrea.

 Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
Go to top