ANUNT IMPORTANT de la ANAF: TERMENE DE PLATA pentru FERMIERI

Termene de plata la ANAF in acest an!  Declararea si plata impozitelor din acest an se vor face in zilele obisnuite de 25 ale fiecarei luni, dar exista si termene speciale pentru taxele introduse in ultimii ani, potrivit Agrointeligenta.

Iata noile repere ale anului fiscal 2017:

– 27 februarie. ONG-urile si societatile agricole trebuie sa-si declare profitul pe 2016 si sa plateasca impozitul aferent acestui castig (in cazul in care nu beneficiaza de scutiri);

– 28 februarie. Depunerea Declaratiei anuale privind impozitul pe reprezentante, de catre persoanele juridice din strainatate care au deschis o reprezentanta in Romania.

– 27 martie. Platitorii de impozit pe profit trebuie sa-si declare si sa plateasca acest impozit pe anul 2016. Tot pana in aceasta zi trebuie platite contributiile la asigurarile sociale de sanatate (CASS) aferente trimestrului I.

– 31 martie. Proprietarii care doresc sa beneficieze de reduceri – 10% din cuantum – trebuie sa-si plateasca taxele locale pe cladiri, terenuri si autovehicule, inclusiv impozitul pe terenul situat sub locuinta.

– 2 mai. Institutiile publice si ONG-urile trebuie sa depuna bilanturile – situatiile financiare – pe anul 2016.

– 25 mai. Persoanele fizice care au realizat venituri din activitati independente, din chirii sau din activitati agricole trebuie sa-si declare aceste venituri pe 2016 (Formular 221). Tot la aceasta data trebuie declarata destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual. De asemenea, pana la 25 mai societatile comerciale private sau de stat trebuie sa-si depuna bilanturile – situatiile financiare – pe anul 2016.

– 25 iunie. Trebuie platite CASS aferente trimestrului II, iar persoanele juridice straine (multinationalele) care au reprezentante in Romania trebuie sa-si plateasca prima transa din impozitele pe aceste reprezentante.

– 25 iulie. Persoanele fizice care isi inchiriaza locuinta personala in scop turistic trebuie sa plateasca o prima rata de 50% din impozitul aferent acestui tip de venit.

– 25 septembrie. Pana in aceasta zi trebuie platite CASS aferente trimestrului III.

– 30 septembrie. Pana la aceasta data, taxele locale pe locuinte, terenuri si autovehicule puteau fi platite fara penalitati de intarziere (inclusiv cu facilitatea de 10% pentru plata pana la 31 martie), dar dupa 30 septembrie se percep penalitati de intarziere.

– 25 octombrie. Agricultorii platesc anticipat 50% din impozitul pe venitul din activitatile agricole (prima rata).

– 27 noiembrie. A doua rata (50%) la impozitul ce trebuie platit de persoanele fizice care isi inchiriaza locuinta personala in scop turistic.

– 15 decembrie. A doua rata (50%) la impozitul agricol.

– 21 decembrie. Trebuie platite CASS aferente trimestrului IV, iar persoanele juridice straine (multinationalele) care au reprezentante in Romania trebuie sa-si plateasca a doua transa din impozitele pe aceste reprezentante.

Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top