Ministrul Agriculturii promite un ghid de bune practici pentru agricultori, care sa nu lezeze interesele apicultorilor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent la Festivalul Apicultorilor de la Rm. Sarat, le-a promis apicultorilor ca va fi elaboart un ghid de bune practici pentru agricultori, prin care fiecare sa isi insusească partea sa de tehnologie si sa isi asume responsabilitatea, astfel incat interesele apicultorilor sa nu fie lezate, potrivit www.agro-consultanta.ro. Practic, sa existe o coabitare intre fermieri si apicultori, ceea ce ar insemna ca unele tratamente care afecteaza albina, dar la care momentan nu se poate renunta, sa se faca numai cu o informare prealabila corecta și eficienta, pentru a se evita evenimente nedorite.

"De asemenea, de saptamana viitoare, se vor forma grupuri de lucru pentru analizarea tuturor problemelor cu care se confruntă apicultura romanească, in vederea solutionarii acestora. La aceste grupuri de lucru sunt asteptati si alti specialisti care pot sa-si aduca aportul pentru elaborarea unor proiecte viabile. Prima urgenta este finalizarea Programului National apicol 2017-2019 si a normelor de aplicare, ca si a ordinului pentru identificarea stupinelor si stupilor", a declarat pentru www.agro-consultanta.ro Mihai Roman, secretar general al Sindicatului Apicultorilor din Romania.

In zilele de 4 si 5 Martie se desfasoara la Rm Sarat a II-a editie a Festivalului National al Apicultorilor din Romania, intre orele 08-17.00. Evenimentul este organizat de Asociatia Apicultorilor Profesionisti "Albina Ramniceana" in colaborare cu Primaria Rm. Sarat si cu Sindicatul Apicultorilor din Romania, afiliat la AGROSTAR. Sambata, 4 martie la dechiderea festivalului au participat si presedintele AGROSTAR, Niculae Stefan si secretarul general al Agrostar Horatiu Raicu, reprezentanti ai MADR, APIA, ANZ, AFIR, ANSVSA, ANAF, RNP. Locatie: Piata Primariei din Rm. Sarat si Sala Municipala a Sporturilor.

Sursa: www.agro-consultanta.ro

Ultima modificare Sâmbătă, 04 Martie 2017 22:55

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top