Ai depus cererea la APIA? Iata ce drept ai dupa expirarea termenului-limita de 15 mai!

Ce urmeaza dupa 15 mai, termenul-limita in vigoare dupa care fermierii nu mai pot depune cereri unice la APIA? Un element important este anuntat oficial de catre un sef APIA care informeaza, printr-un comunicat de presa remis Agerpres, sa dupa termenul-limita de depunere a cererii, agricultorii si crescatorii de animale au la dispozitie doua saptamani pentru a aduce modificari fara a fi penalizati, potrivit Agrointeligenta

Pentru cererile depuse pana la data limita de 15.05.2017 inclusiv, fermierii pot aduce modificari, in conditiile legii, fara penalizari, pana la data de 31.05.2017 inclusiv”, se arata intr-un comunicat APIA Mures semnat de directorul institutiei, Ovidiu Savasca.

Va reamintim ca pana in prezent, desi de la Bruxelles s-a anuntat ca statele membre pot cere o prelungire de pana la o luna pentru depunerea cererii unice, Guvernul Romaniei prin Ministerul Agriculturii a anuntat ca nu doreste sa foloseasca aceasta facilitate. Astfel, termenul in vigoare la aceasta data pentru depunerea cererii unice la APIA este 15 mai inclusiv pentru ca fermierii sa incheie procedura de solicitare a subventiilor pentru 2017.

La data de 9 mai, la APIA erau depuse un numar de 749.378 cereri pentru o suprafata de 5.843.433,68 hectare. Suprafata totala eligibila pentru platile directe in agricultura este de circa 9,4 milioane de hectare. 

Sursa: Agrointeligenta

Login pentru a posta comentarii
Go to top