CINE ESTE GEORGE CĂŢEAN, VIITOR SECRETAR DE STAT în MADR!

ECHIPĂ CONDUCERE MADR. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că ministerul pe care îl conduce va avea cinci secretari de stat, iar unul dintre aceştia va fi George Căţean.

george-catean 2_bProvin dintr-o familie de ciobani din zona Brașovului. Alături de părinți și de ceilalți doi frați ai mei, conduc o afacere în domeniul agricol și al produselor tradiționale. Este o continuare a activității desfășurate de mai multe generații, ajunsă acum o fermă integrată. Aşa se prezintă tânărul George Căţean, care a studiat Marketing la Facultatea de Economie a Universităţii din Braşov.

Afacerea agricolă a familiei, „Ferma Căţean”, din Rotbav, jud. Braşov, creşte animale (peste 1.500 de ovine şi mai mult de 100 de vaci) şi produce brânzeturi şi preparate din carne, pe care le vinde în mai multe magazine proprii şi locale, precum şi în câteva magazine ale lanţului Carrefour.

Vezi AICI mesajul transmis de Căţean în apărarea micilor fermieri: DE CE-I DISCRIMINAȚI PE MICII CRESCĂTORI CARE AU TREI BOVINE?! EI AU MARE NEVOIE DE AJUTORUL PE MĂSURA 21!

În decembrie 2020, George Căţean a candidat pentru un loc în Senat pe lista Alianţei USR-PLUS Braşov (din partea PLUS), însă redistribuirea voturilor l-a lăsat fără locul de senator.

Din echipa de conducere a MADR mai fac parte, în prezent, doar secretarii de stat Aurel Simion şi Gheorghe Ştefan, după ce foştii secretari de stat au plecat în Parlament: George Scarlat este acum preşedintele Comisiei pentru agricultură din Senat, iar Emil Dumitru este membru al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

O să mai vină încă trei secretari de stat. Cunosc încă un nume, George Căţean, care este un fermier tânăr, din zona Braşovului, are o fermă de familie, creşte şi ovine şi bovine, face şi desfacere. (..) Este un om tânăr, am avut o primă discuţie cu domnia sa, fratele domniei sale mi-a fost student, este medic veterinar, ei lucrează într-o fermă de familie care, iată, şi-a arătat sustenabilitatea. Vine din agricultură. (...) Urmează trei ani de linişte, în care nu vor mai fi alegeri şi putem construi, a spus ministrul Adrian Oros, la emisiunea Agricultura la raport, de la Agro TV.

Întrebat cum crede că va colabora cu Péter Tamás Nagy, al cărui nume a fost vehiculat pentru un post de secretar de stat în MADR, susţinut de UDMR, Adrian Oros a spus că „îl cunosc destul de bine şi pot să fac echipă cu oricine. Cu cât suntem mai mulţi şi mai bine intenţionaţi, putem să facem treabă”.

Péter Tamás Nagy a mai fost secretar de stat în MADR, în perioada martie-decembrie 2014, în Guvernul condus de Victor Ponta. A demisionat din funcţie după ieşirea UDMR de la guvernare, în decembrie 2014. În ianuarie 2015, a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la conducerea Romexpo pentru organizarea târgului Indagra din noiembrie 2014, când încă era secretar de stat în MADR. A fost achitat de Tribunalul Bucureşti, la finalul anului 2019.

Ministrul Agriculturii a mai spus că speră că echipa de conducere a MADR va fi completă la finalul acestei săptămâni.

 

Sursa

https://www.agroinfo.ro/politic/politica-nationala/cine-este-george-catean-viitor-secretar-de-stat-in-madr

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top