Noi subventii autorizate la plata de APIA

APIA a inceput procesul de autorizare la plata a fermierilor care au facut obiectul controalelor pe teren in cadrul Campaniei 2015, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura intr-un comunicat.

 

„Din data de 23 iunie 2016 a inceput procesarea in vederea autorizarii la plata a fermierilor cu cerere unica de plata in campania 2015, fermieri care au facut obiectul controalelor pe teren (clasic, teledetectie, ecoconditionalitate) pe campania antementionata”, se noteaza in comunicatul Agentiei de Plati.

De asemenea, APIA precizeaza ca suma totala autorizata la plata pe toate tipurile de fonduri (Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European pentru Agricultura și Dezvoltare Rurala (FEADR) si Buget National), pentru plata regulara aferenta Campaniei 2015 este de 1,253 miliarde de euro, pentru un numar de 798.903 beneficiari.

Saptamana trecuta, Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) anunta pe pagina sa de Facebook ca APIA va demara plata subventiilor pentru fermierii care s-au aflat in esantionul de control.

In ceea ce priveste Campania 2016, APIA informeaza ca pana la data de 24.06.2016 au fost inregistrate la centrele locale și judetene ale agentiei un numar de 894.848 cereri pentru o suprafata utilizata de 9.333.855 ha.

Login pentru a posta comentarii
Go to top