DEPUTAT ROMAN: ”PROMOTIA este UN FURT al marilor retele comerciale”

Pacaleala promotiilor a ajuns in Parlament! Un deputat din Comisia pentru agricultura a dezvaluit astazi modul in care ofertele promotionale au devenit o modalitate prin care hipermarketurile taxeaza fermierii si procesatorii pentru campanii de reduceri care, mai apoi, nu se regasesc la raft, potrivit Agrointeligenta

 

Promotia este un furt al marilor retele comerciale agreat de toata lumea. Promotia este un mod pervers de a obtine preturi scazute de la producatori al lanturilor de magazine. Marile lanturi de magazine iti cer pret de promotie numai sa obtina un pret scazut si in realitate, in magazin nu iti face nici un fel de promotie. Produsele sunt promotionale numai in factura, la raft nu este nici o promotie. Comerciantii s-au smecherit, ei spun foarte clar in contracte ca respecta legea dar cer un discount de 16,5%. Asa cum se vede in document Profi respecta legea, dar obliga fermierul roman sa nu respecte legea. Furnizorul roman este obligat sa faca nota de discount pe factura, de catre marile retele comerciale. Acest document este o corespondenta oficiala intre furnizor si o retea de magazine”, a declarat Marian Anton, in prezent deputat PNL si membru al Comisiei pentru Agricultura.

In cadrul unei dezbateri pe margine normelor metodologice de aplicare a Legii supermarketurilor (act normativ care Mmodifica Legea 321/20016 privind comercializarea produselor agricole), parlamentarul le-a aratat colegilor deputati prezenti felul in care marile retele comerciale au gasit sa pacaleasca noua legislatie. Astfel, cu toate ca Legea supermarketurilor a intrat in vigoare si  interzice oricarui comerciant sa solicite facturarea/refacturarea si sa incaseze de la furnizori taxe si servicii, se pare ca marile retele comerciale folosesc scuza cu reducerile promotionale. Astfel, potrivit deputatului din Comisia pentru Agricultura, marile retele comerciale continua sa solicite furnizorilor sa factureze discounturi la produse, care potrivit articolului de lege este ilegal. ulterior, aceste campanii promotionale nu se regasesc la raft, unde preturile raman neschimbate!

Prezenti la dezbatere, reprezentanti ai marilor retele comerciale nu au luat cuvantul pentru a contrazice acuzatiile deputatului Marin Anton.

Sursa: Agrointeligenta

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top