Academicianul Gheorghe Sin, fost președinte al ASAS, a încetat din viață la 79 de ani!

Doliu în mediul academic! Gheorghe Sin, fost președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu – Șișești” (ASAS) a încetat din viață la vârsta de 79 de ani. ASAS a făcut anunțul trist astăzi, joi 29 iulie pe pagina proprie de Facebook.

”Cu profund regret Prezidiul ASAS va anunță ca s-a stins din viață dl. prof. Gheorghe Sin, preşedintele ASAS în perioada 2009-2017, membru corespondent al Academiei Române, director general al Institutului Fundulea, Secretar de Stat în MADR. Pe lângă calitățile excepționale în domeniul cercetării științifice, a fost un model de înțelepciune, bunătate, diplomație și eleganță. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, a fost mesajul postat pe pagina Academiei De Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești”.

Gheorghe Sin s-a născut la 11 iunie 1942, în Piatra, județul Teleorman. A absolvit Facultatea de Agricultură la Institutul Agronomic din Bucureşti, în 1965, şi a obţinut doctoratul în agronomie în anul 1972, la Institutul Agronomic din Bucureşti, cu teza Cercetări privind relaţiile dintre rotaţia culturilor, regimul hidric din sol, starea fitosanitară şi producţiile florii-soarelui şi sfeclei de zahăr.

Și-a început activitatea ca cercetător din 1965, ca cercetător ştiinţific principal III, între 1977-1987 a fost cercetător ştiinţific principal II 1987-1990 și cercetător ştiinţific principal I din anul 1990. Alte funcţii îndeplinite au cele de şef al Laboratorului de agrotehnică şi mecanizare (din anul 1983), secretar ştiinţific al Institutului de Cercetări pentru Cereale şi Plante Tehnice – Fundulea (1983-1987). A mai ocupat funcția de secretar ştiinţific al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (1987-1990) și director al Direcţiei de Cercetare, Învăţământ, Consultanţă şi Propagandă Agricolă din Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei (1993-1997), îmbunătăţirea programelor de învăţământ agricol preuniversitar, în colaborare cu Academia de Ştiinţe Agricole, şi director general al Institutului de Cercetări pentru Cereale şi Plante Tehnice – Fundulea (1998-2000).

De asemenea, a fost secretar general al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ales în noiembrie 2001) și profesor universitar, cercetător ştiinţific I la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Gheorghe Ionescu-Şişeşti.

În activitatea sa de cercetare, a efectuat studii privind: influenţa rotaţiei culturilor asupra producţiei, a conservării fertilităţii solului şi a combaterii buruienilor, bolilor şi dăunătorilor; elaborarea de metode noi de lucrare a solului; perfecţionarea tehnologiei de semănat; evoluţia însuşirilor solului sub influența agrotehnicii aplicate; perfecţionarea sistemei de maşini.

Dumnezeu să îl odihnească!

Sursa:

https://agrointel.ro/195401/gheorghe-sin-a-murit/

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top