ATENȚIE, FERMIERI! CREȘTE PERICOLUL de RĂSPÂNDIRE a PPA!

Perioada prin care trecem este o noutate absolută pentru marea majoritate a oamenilor. Și, în momente speciale, se întâmplă lucruri speciale sau cel puțin curioase, greu de explicat. 

În ultimele zile a fost văzut un număr tot mai mare de mistreți, căprioare și cerbi în jurul fermelor zootehnice, prin grădinile pensiunilor și prin curțile oamenilor din mai multe sate și comune din zona de nord a țării. Atenție, fermieri! Această „libertate” de mișcare a animalelor sălbatice este un nou pericol de răspândire a PPA!

La prima vedere, este normal ca în condiții de iarnă animalele să iasă din teritoriul lor obișnuit, să coboare în sate și să caute hrană. Dar comportamentul lor s-a schimbat. În zonele de deal și de munte din județul Suceava, animalele intră în curțile oamenilor, caută nestingherite, fără frică, prin grădini, fânare și în apropierea depozitelor de hrană. Ajung chiar până în pridvorul caselor! Nu se mai sperie de oamenii care sunt la geam sau în curte, iar câinii de pază nu se mai agită și nu mai semnalizează prin lătrat prezența sălbăticiunilor!

Iată câteva imagini surprinse în curtea unei pensiuni din Fundu Moldovei.

cerb-in-ograda_b

cerb-in-gradina_b

Sursa

https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/atentie-fermieri-creste-pericolul-de-raspandire-a-ppa

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top