APROBAT de Guvern: AJUTOR de STAT MAI MIC pentru CRESCĂTORII de ANIMALE!

BANI FERMIERI. Guvernul a aprobat, în şedinţa din 2 aprilie 2020, suma necesară plăţii ajutoarelor de stat pentru menţinerea Registrelor Genealogice şi efectuarea COP pentru bovine, bubaline, porcine, ovine şi caprine.

Potrivit hotărârii aprobate de Guvern, care completează HG 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor pentru acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii registrelor genealogice și a costurilor aferente testelor pentru determinarea calității genetice a animalelor, suma alocată ajutorului de stat pentru anul 2020 este de maximum 54,048 milioane lei, din care 25,012 milioane lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 29,036 milioane lei pentru speciile ovine şi caprine, şi se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2020.

Ajutorul de stat se acordă pentru acoperirea costurilor pentru următoarele servicii:

  • întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice, servicii, pentru care intensitatea ajutorului poate fi de până la 100% din costuri;
  • efectuarea testelor de terţi sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului, cu excepţia controalelor efectuate de proprietarul şeptelului şi a controalelor de rutină cu privire la calitatea laptelui, pentru care intensitatea ajutorului poate fi de până la 70% din costuri.

Această formă de sprijin este conformă cu prevederile Regulamentului UE nr. 702/2014 privind ajutoarele de stat.

Pentru anul 2019, plafonul maxim propus de de MADR a fost de 72,075 milioane lei. DETALII aici: BANI pentru PLATA AJUTORULUI DE STAT în 2019 pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

capra-oaie-vaca_b

Sursa

https://www.agroinfo.ro/cresterea-animalelor/general/aprobat-de-guvern-ajutor-de-stat-pentru-crescatorii-de-animale

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top