Decizie privind ADEVERINȚA obligatorie pentru SUBVENȚIA APIA PE CAP DE ANIMAL!

Agenția Națională pentru Zootehnie a luat o serie de măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19 în rândul angajaților dar face și o serie de recomandări pentru asociațiile care țin Registrele Genealogice la bovine și ovine și care sunt solicitate în această perioadă pentru eliberarea adeverinței obligatorii la dosarul pentru Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ).

”Au fost informate Asociațiile/Societățile de ameliorare acreditate pentru conducerea registrelor genealogice ale raselor de ovine cu privire la desfășurarea activitățiilor în condiții de siguranță atât pentru fermieri cât și pentru personalul desemat cu înregistrarea datelor din teren. De asemenea, au fost informate societățile de ameliorare care derulează programe de ameliorare la speciile bovine, ovine și caprine privind reducerea riscului de propagare a pandemiei, transmiterea prin poșta electronică a adeverințelor eliberate etc. S-a emis notă de serviciu către Centrele regionale de  zootehnie și Oficiile județene de zootehnie din cadrul ANZ privind o serie de măsuri administrative și de organizare a activitățiilor desfășurate”, anunță directorul general al instituției, ing. Bela Vaida.

Acesta mai precizează că în perioada următoare se va interzice accesul în sediile instituției:

– a persoanelor cu privire la care autoritățile române competente au dispus măsuri de carantină sau de autoizolare, până la expirarea duratei acestora;
– a persoanelor care au călătorit în ultimele 14 zile într-una din țările, teritoriile și zonele geografice afectate de coronavirus (COVID-19);
– a persoanelor care au intrat, în ultimele 14 zile, în contact cu o persoană diagnosticată/ monitorizată pentru o infecție cauzată de COVID-19.

Persoanele care nu fac parte din cadrul instituției și care nu se află în situațiile menționate, au obligația de completa declarația pe propria răspundere, care va fi pusă la dispoziție de către intituție, că nu se află în situațiile prevăzute anterior.

Sursa

https://agrointel.ro/130441/decizie-privind-adeverinta-obligatorie-pentru-subventia-apia-pe-cap-de-animal/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top