APPR, mesaj către oficialii statului: ”Ieșiți din birouri și veniți să vedeți realitatea cu care se confruntă fermierii noștri”

Asociația Producătorilor de Porumb din România, mesaj pentru oficialii din Ministerul Agriculturii! APPR trage un semnal de alarmă și îndeamnă autoritățile să iasă pe teren pentru a vedea realitatea cruntă cu care se confruntă fermierii români în această perioadă.

Asociația aduce la cunoștința ministrului Agriculturii faptul că pe lângă secetă, mulți fermieri se lovesc și de probleme administrative apărute în urma restricțiilor impuse în unele zone din cauza pandemiei de coronavirus, probleme care afectează grav culturile agricultorilor.

”Domnule Ministru/ Domnilor Secretari de Stat

Fermierii noștri s-au săturat de mesajele populiste: sunteți importanți, mergeți pe câmp și produceți hrană etc. Vă invitam oficial pe câmpurile noastre, atât în Bărăgan (cea mai afectată zonă de secetă) cât și în alte zone. E situație de criză și vrem să vă vedem că mergeți pe teren să întelegeți tragedia și absurditatea situației prin care trecem. Fermierii noștri vor să actionați!!!! Acum, când trebuie să fiți lângă ei!

În zona Țăndărei sunt fermieri care dorm în tractoare și se chinuie să își facă lucrările!!! Avem apă, dar nu putem iriga și va fi compromisă cultura…Pentru că: nu li se permite celor care ne conectează la energie electrică să vină în câmp, nu sunt lăsați oamenii să iasă în câmp, etc!!! În Suceava aceleași probleme!!! În același timp, mistreții se plimbă pe câmp și ne mănâncă grâul aproape uscat și porumbul proaspăt semănat!!! Și în tot acest timp, singura măsură care a apărut.. a fost să interziceți exportul de cereale!! Vă rugăm, ieșiți din birouri și veniți să vedeți realitatea cu care se confruntă fermierii noștri!!!”, este mesajul Asociației Producătorilor de Porumb din România.

Asociația își încheie mesajul într-o notă tragică și atrage atenția autorităților că dacă nu vor acționa, fermierii români vor avea foarte mult de suferit: ”APPR nu a făcut niciodată demersuri populiste și am apelat mereu la dialog argumentat, dar astăzi vom fi îngenunchiați dacă nu acționați concret!!!”.

Sursa

https://agrointel.ro/138982/appr-mesaj-catre-oficialii-statului-iesiti-din-birouri-si-veniti-sa-vedeti-realitatea-cu-care-se-confrunta-fermierii-nostri/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top