Dan Motreanu: Fondurile rămase din PNDR trebuie direcționate către fermierii afectați de criza COVID-19!


Dan Motreanu: Fondurile rămase din PNDR trebuie direcționate către fermierii afectați de criza COVID-19!
agrointeligenta.ro agrointeligenta.ro - 15 aprilie 2020 15:50

Distribuie pe Facebook

Folosirea fondurilor neutilizate din Programul de Dezvoltare Rurală pentru sprijinirea fermierilor afectați de COVID-19. Este una dintre măsurile solicitate Comisiei Europene de către europarlamentarul român Dan Motreanu, fost ministru al Agriculturii. Acesta a arătat că agricultorii și crescătorii de animale au nevoie de sprijin urgent, inclusi de plată mai rapidă a avansului APIA în vară și de despăgubiri pentru pierderile cauzate de blocajele la vânzarea produselor agroalimentare.

”Voi participa în această după amiază la o dezbatere în Comisia AGRI la care va participa comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil cu domeniul agricol. Scopul acestei dezbateri este să găsim urgent cele mai bune soluții pentru sprijinirea și protejarea fermierilor români și străini afectați de criza medicală.

În ultimele săptămâni am trimis comisarului european mai multe scrisori în care i-am solicitat acestuia măsuri rapide și concrete pentru susținerea agricultorilor din România și din celelalte state membre UE:
– despăgubiri pentru fermierii care nu mai au unde să își desfacă produsele
– plata avansurilor majorate pentru agricultori începând cu vara acestui an și nu din toamnă
– prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru plăți
– folosirea fondurilor neutilizate din Programul de Dezvoltare Rurală pentru sprijinirea fermierilor afectați de COVID-19

Sunt convins că va fi o dezbatere interesantă, cu un schimb intens de argumente, în urma căreia sper că vom găsi cele mai bune soluții pentru susținerea fermierilor noștri.

Voi continua să susțin interesele agricultorilor din România. Este important ca aceștia să treacă cu bine peste această criză, să își mențină și chiar să își dezvolte activitatea, pentru că numai așa ne vor putea oferi în continuare produse de calitate la prețuri accesibile pentru toți consumatorii români„, a anunțat pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român Dan Motreanu.

Sursa

https://agrointel.ro/139678/dan-motreanu-fondurile-ramase-din-pndr-trebuie-directionate-catre-fermierii-afectati-de-criza-covid-19/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top