DECIZIE GUVERN PENTRU SUBVENȚIA FERMIERILOR!

ADOPTATĂ DE GUVERN. Executivul a adoptat, în ședința din 11 iunie 2020, o hotărâre prin care fermierii nu mai riscă să-și piardă subvenția de 3.000 de euro pentru tomate. Astfel, termenul pentru valorificarea tomatelor a fost prelungit de la 15 iunie la 1 iulie, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis pentru AGROINFO.

În ședința de Guvern din data de 11 iunie 2020 a fost adoptată o hotărâre care modifică și completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate" pentru anul 2020”.

În primăvara anului 2020, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate.

Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat astăzi prevede:
•valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;
•depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv;
•întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Login pentru a posta comentarii
Go to top