NOU ORDIN MADR: DESPĂGUBIRI PENTRU LUCERNĂ, TRIFOI!

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a modificat ordinul prin care fermierilor li se acordă despăgubiri pentru culturile agricole distruse de secetă. Pe lista culturilor agricole pentru care fermierii vor primi compensații au fost adăugate: lucerna, trifoiul, hameiul, plantațiile pomicole și viticole precum și culturile agricole de primăvară.

Potrivit proiectului de ordin comun, Ministerul Agriculturii și Ministerul Afacerilor Interne, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, fermierilor li se vor plăti despăgubiri și pentru culturile agricole semănate în primăvară, pentru lucernă, trifoi, plantații pomicole, plantații viticole, hamei.

Procesele - verbale de constatare şi evaluare a pagubelor la culturile agricole adăugate acum pe lista despăgubirilor se întocmesc
până cel târziu la data de 15 septembrie 2020 și se comunică Comitetului local pentru situaţii de urgenţă.

Rapoartele de sinteză se întocmesc până cel târziu la data de 30 septembrie inclusiv  şi se comunică instituţiei prefectului, consiliului judeţean şi Centrului operativ pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Login pentru a posta comentarii
Go to top