VESTE BUNĂ! DIN 2021, AJUTOR DE 100.000 DE EURO/FERMIER pentru TINERII FERMIERI!

VOTAT ASTĂZI ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN! Regulamentul de Tranziție, votat astăzi, 15 decembrie 2020, dublează ajutorul acordat tinerilor fermieri români pentru instalarea ca șefi de exploatație. Astfel, acest ajutor crește de la 50.000 de euro/fermier, cât este în prezent, la 100.000 de euro de la 1 ianuarie 2021, a anunțat europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), pentru AGROINFO.

De asemenea, a fost alocat un procent de minim 5% pentru sprijinirea Grupurilor de Acțiune Locală. În plus, fermierii vor beneficia de suplimentarea bugetului pentru agricultură cu bani din Fondul de Redresare și Reziliență, ajutor disponibil încă de la 1 ianuarie 2021 și finanțat 100% din bani europeni.

Printre condițiile impuse, însă, se regăsesc obligativitatea alocării a cel puțin 37% din bugetul de tranziție pentru măsurile de mediu și climă și a 55% pentru investițiile în dezvoltarea rurală, printre care sprijinirea activităților non-agricole și a măsurilor de cooperare.

Votul Parlamentului European pe Regulamentul de tranziție este exact gura de aer proaspăt de care avea nevoie fermierul deoarece el știe acum că până-n 2023, când va fi implementată nouă reformă PAC își va primi subvențiile, își va continua investițiile și își va permite să se pregătească pentru revoluția verde din agricultură. Acest regulament este la rândul lui revoluționar, el aducînd noutăți ca dublarea primelor pentru instalarea tânărului fermier, de la 50 la 100 de mii de euro sau suplimentarea bugetului pentru agricultură cu bani din Fondul de reziliență și redresare economică, ajutor disponibil încă de la 1 ianuarie 2021 și finanțat 100% din bani europeni, a spus eurodeputata Carmen Avram (S&D) în intervenția sa din Parlamentul European.

Regulamentul european de tranziție stă la baza acordării plăților, subvențiilor din agricultură, pentru perioada 2021-2022, cei doi ani de tranziție spre noua Politică Agricolă Comună.

Login pentru a posta comentarii
Go to top