Cati bani ofera Guvernul in 2018 crescatorilor de animale

Prin noua Hotarare de Guvern, crescatorii de taurine, bubaline, porcine, ecvine, ovine si caprine vor beneficia de un ajutor de stat din suma alocata de 56 milioane de lei, bani proveniti integral de la bugetul de stat. Din aceasta suma, 29 milioane lei sunt disponibile crescatorilor de ovine si caprine, in timp ce 27 milioane de lei sunt dedicate crescatorilor de taurine, bubaline, porcine si evvine. Ajutoarele vor fi acordate in limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru 2018, scrie stiriagricole.ro.

Ajutoarele de stat pentru acoperirea costurilor administrative aferente intocmiri si mentinerii registrului genealogic, precum si a costurilor aferente testelor pentru determinarea calitatii genetice sau a randamentului genetic al animalelor vor avea disponibile un fond de 759.250 lei.

Subventia pe cap de animal

Fermierii care se ocupa cu cresterea bovinelor, vor putea primi din acest fond, in jur de 400 lei pe cap de animal. Fermierii care cresc bovinele in vederea productiei de lapte si care pot face dovada comercializarii laptelui, pot primi un sprijin de pana la 900 lei pe cap de animal.

Crescatorii de ovine si caprine vor putea beneficia de un sprijin in valoare de 40 lei pe cap de animal. Crescatorii de porcine, mai exact din rasele Bazna si Mangalita, vor putea beneficia de purcei gratuiti prin programul Ministerului Agriculturii si vor incasa un ajutor de aproximativ 250 lei pe cap de animal.

Sursa: stiriagricole.ro

Login pentru a posta comentarii
Go to top