Anticipând impactul companiei Brexit asupra companiilor multinaționale

Recomandările federațiilor sindicale comune către coordonatorii EWC / SE și reprezentanții lucrătorilor în SNB, EWC și SE

La 29 martie 2017, Regatul Unit (UK) și-a notificat oficial intenția de a părăsi Uniunea Europeană (UE).

Negocierile privind retragerea Regatului Unit sunt în curs de desfășurare, însă rezultatul acestora rămâne atât de nesigur încât face orice predicție despre viitor foarte dificilă. Diferitele scenarii sunt încă pe masă.

După cum se întâmplă acum, în cazul unui acord de retragere între UE și Regatul Unit, ar trebui să fie ratificat în mod formal înainte de 29 martie 2019 atât de instituțiile UE, cât și de cele din Regatul Unit. În cazul în care negocierile privind un acord de retragere nu vor fi acceptate și / sau nu va fi convenită nicio perioadă de tranziție, Regatul Unit va părăsi automat UE la 29 martie 2019 și toată legislația UE va înceta să se aplice în Regatul Unit (aceasta este denumită " "scenariu de margine").

Nu sunt, de asemenea, cunoscute consecințele pe care le poate avea Brexit asupra drepturilor lucrătorilor care provin din legislația UE. Nu se știe nici viitorul EWC și SE înființat în conformitate cu legislația britanică, precum și posibilele repercusiuni asupra membrilor consiliilor EWC și SE Works Works desemnat în Marea Britanie.

Mărimea provocării necesită o anticipare atentă: mai mult de 700 de companii multinaționale care au înființat un CEI sau au adoptat statutul SE au operațiuni în Regatul Unit; cel puțin 2.400 de reprezentanți ai lucrătorilor britanici din EWC și SE se întreabă despre viitorul lor; și situația a cca. 140 EWC-uri și SE-uri bazate pe legislația britanică rămân un punct de interes.

Timpul de acțiune este acum. Astfel, federațiile sindicale europene au adoptat în comun recomandări comune Coordonatorilor EWC și SE, precum și reprezentanților lucrătorilor din SNB, EWC și SE.

Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 11:02

Login pentru a posta comentarii
Go to top