PRIMĂRIILE NU-I MAI POT STRÂNGE CU UȘA PE FERMIERI PENTRU ADEVERINȚA APIA!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI! Primăriile sunt obligate de astăzi, prin lege, să transmită la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) adeverința de la registrul agricol, necesară pentru plata subvențiilor agricole cuvenite fermierilor. Legea care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015 privind toate condițiile de acordare a schemelor de plăți din agricultură, a fost promulgată astăzi, 9 decembrie 2020, de președintele României.

Primăriile nu mai pot să-i condiționeze pe fermieri la eliberarea adeverinței APIA cu plata taxelor sau impozitelor locale. Și până acum pe adeverințele eliberate de la registrele agricole scria că emiterea adeverinței nu trebuie să fie condiționată de plata taxelor sau a altor datorii la primării, însă primarii, funcționarii din primării nu respectau acest lucru. De astăzi, este lege, iar primăriile, potrivit acestei legi sunt obligate să transmită direct la APIA adeverința de la registrul agricol. Astfel, primăriile nu mai pot să le pună bețe-n roate fermierilor, să-i amâne cu eliberarea adeverinței pentru APIA încât aceștia să riște pierderea subvențiilor agricole. Fermierii sunt scutiți de drumurile făcute la primărie, de tergiversări și de șicanele la care au fost supuși de către unii dintre primari. Adeverința de la registrul agricol va fi transmisă de primăria, pe raza căreia se află exploatația agricolă, direct la APIA.

Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverințele conform înscrisurilor din registrul agricol la solicitarea APIA, cu consimțământul scris prealabil al fermierului, stipulează legea promulgată astăzi de șeful Statului.

 

Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 10:14

Login pentru a posta comentarii
Go to top