LEGE PROMULGATĂ AZI DE PREȘEDINTE! SUBVENȚII APIA CU DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE!

OFICIAL! Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 9 decembrie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură. Fermierii scapă de birocrație la solicitarea subvențiilor APIA!

Potrivit legii,  fermierii  trebuie să prezinte la depunerea cererii unice de plată sau a modificărilor aduse acesteia documentele necesare care dovedesc că terenul agricol, inclusiv zonele de interes ecologic, se află la dispoziţia lor, cu excepția adeverințelor conform înscrisurilor din registrul agricol, sau o copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, dacă este cazul.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată şi trebuie să fie valabile la data depunerii cererii.

Fermierii persoane fizice trebuie să depună o declarație pe proprie răspundere că își lucrează terenul agricol și că dețin documente doveditoare.

Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate să elibereze adeverințele conform înscrisurilor din registrul
agricol la solicitarea APIA, cu consimțământul scris prealabil al fermierului.

Documentele ce dovedesc respectarea anumitor criterii de eligibilitate/condiții specifice măsurilor delegate, sunt furnizate la solicitarea APIA de către instituțiile/organismele responsabile cu emiterea/atestarea acestora

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top