Ludovic Orban se distanțează de discursul lui Cîțu - mesaj pentru liderii de sindicat: 'Vă felicit. Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog'

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a felicitat pe liderii BNS și i-a asigurat de deschidere la dialog, în condițiile în care Florin Cîțu spunea că liderii de sindicat sunt „aceiași de 30 de ani” și că vrea eliminarea cotizării automată lunar la sindicat.

„Vă felicit pentru cei 30 de ani de activitate. Vă asigur, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori, de toată deschiderea pentru dialog”, a spus Ludovic Orban într-o intervenție avută în cadrul congresului Blocului Național Sindical, arată Mediafax.

Liderul PNL a trecut în registă măsurile guvernamentale luate anul trecut.

„Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog, la comunicare. Să căutăm împreună cele mai bune soluții pentru a permite România să meargă cât mai repede îaninte.

La rândul său, președintele BNS, Dumitru Costin, l-a criticat pe premierul Florin Cîțu pentru declarațiile din ultima perioadă.

„E prima oară în 30 de ani când un lider politic a transformat întreaga structură sindicală într-o adunătură de hoți”, a spus Costin, care i-a cerut lui Orban să discute subiectul cu Florin Cîțu.

Florin Cîțu a declarat pentru G4Media că Guvernul pregătește în următoarele săptămâni o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală.

Tot recent, el ridica problema liderilor de sindicat, „aceiași de 30 de ani”.

„Ar trebui să ne gândim ca societate - cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceeași de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Ar trebui să ne gândim cum se funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne întrebăm cum ajung acolo”, spunea premierul.

Sursa

https://www.stiripesurse.ro/ludovic-orban-se-distanteaza-de-discursul-lui-citu-mesaj-pentru-liderii-de-sindicat-va-felicit-puteti-conta-pe-o-deschidere-permanenta-la-dialog_1674640.html

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top