Acte pastoral 2021. Documente necesare apicultorilor care merg cu stupii în pastoral

Acte obligatorii pentru apicultorii care merg cu stupii în pastoral. Un crescător de albine atrage atenția asupra documentelor pe care trebuie să le dețină asupra lor apicultorii atunci când merg cu stupii în pastoral. Astfel, pe lângă pe lângă declarația pe propria răspundere, aceștia trebuie să aibă cu ei și ordinul de deplasare în pastoral, cu toate datele completate.

Apicultorul Marina Marian susține că un coleg de-al său a fost la un pas de a primi amendă deoarece nu avea ordinul de deplasare.

”Tocmai ce am discutat cu un coleg oprit în trafic azi-noapte în timp ce mergea cu stupii în Pastoral. În afară de Declarația pe propria răspundere, i s-a cerut și Ordinul de deplasare în pastoral cu datele completate. A avut doar Declarația și actele de identificare ale PFA și Adeverința OJZ. Era să primească amendă, nu vă jucați cu legislația. În link aveți modelul de Ordin de deplasare, dacă nu, îl puteți descărca de pe site-ul MADR”, a arătat Marina Marian într-o postare pe grupul Apicultori din România – Grup liber.

La finalul lunii martie, Asociația Crescătorilor de Albine din România a înaintat o adresă către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) pentru facilitarea deplăsărilor apicultorilor în afara intervalelor prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 20, din 25.03.2021, care reduce intervalul orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței, prin includerea activităților agricole în excepțiile prevederilor Hotărârii CNSU.

 

Sursa

https://agrointel.ro/185303/acte-pastoral-2021-documente-necesare-apicultorilor-care-merg-cu-stupii-in-pastoral/

 

 

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top