Surse G4media: Remaniere în Guvern Cîțu. Adrian Oros, primul pe lista miniștrilor ce vor fi schimbați

Remaniere în Guvernul condus de Florin Cîțu care ar pregăti înlocuirea a cinci miniștri din actualul aparat executiv. În fruntea listei cu miniștri care vor fi schimbați se află Adrian Oros de la Agricultură, arată surse politice citate de publicația G4media.ro.

Remanierea guvernamentală ar urma să aibă loc la începutul lunii iulie. Surse politice a declarat pentru G4media.ro că pe lista miniștrilor care ar urma să fie schimbați figurează cinci nume, trei de la PNL, două de la USR PLUS. Ar fi vorba despre Adrian Oros (Agricultură), Alexandru Nazare (Finanțe) și încă un liberal iar de la USR PLUS ar fi vorba de Claudiu Năsui (Economie), Ioana Mihăilă (Sănătate) sau Ciprian Teleman (Digitalizare). Antena 3 a vehiculat și alte posibile nume de miniștri pe listă (Cristian Ghinea, Stelian Ion).

Prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat pentru G4Media.ro că este apanajul premierului de face schimbări atunci când consideră că echipa trebuie împrospătată.

”Dacă tot suntem în timpul campionatului, e ca la fotbal. Dacă după o repriză un jucător nu a dat randament iar pe banca de rezerve sunt jucători mai valoroși sau mai proaspeți, e absolut normal să se treacă la schimbarea jucătorului obosit care nu a fost suficient de performant. Sigur că, având în vedere că suntem într-o coaliție, este logic și normal că premierul va sta de vorbă și cu liderii coaliției, dar decizia finală este la prim-ministru. El este cel care contează și cel care decontează atât victoriile, cât și un eventual eșec”, a spus Rareș Bogdan.

”Dacă ne uitam la primele șase luni de guvernare putem să vedem rezultate excepționale în domeniul economic, și ușoare întârzieri ale reformelor pe zona administrativă și, sigur, pe anumite reforme majore promise de către coaliție în timpul campaniei electorale. Aici vina nu este a lui Florin Cîțu, ci de multe ori au fost, după cum s-a plâns atât el cât și Dan Barna, disfuncționalități între Guvern și Parlament. Evaluarea ministrilor nu se va va face în funcție de simpatia sau apropierea dintre miniștri și liderii politici care azi se luptă pentru poziții în cadrul celor două partide. Nici în cadrul USR PLUS și nici în cadrul PNL. Nu contează taberele din care e ministru, contează strict performanța lui”, a mai declarat Rareș Bogdan pentru G4Media.ro.

Sursa: https://agrointel.ro/192198/surse-g4media-remaniere-in-guvern-citu-adrian-oros-primul-pe-lista-ministrilor-ce-vor-fi-schimbati/

Ultima modificare Luni, 28 Iunie 2021 09:25

Login pentru a posta comentarii
Go to top