Imprimă această pagină

Adrian Oros nu știe că pâinea românilor s-a scumpit! Întrebările jurnaliștilor l-au enervat și a ieșit din conferință!

Adrian Oros s-a enervat și a plecat de la conferința de presă pe care o susținea astăzi la sediul MADR după ce un jurnalist l-a luat la întrebări cu privire la scumpirea pâinii. Ministrul nu știa că prețul a crescut și în locul unor explicații a ales să părăsească sala de conferință.

Adrian Oros a susţinut la o conferinţa de presă care a avut loc marți, 13 iulie la sediul MADR că preţul pâinii nu a crescut. În momentul în care un reporter Antena 3 i-a atras atenţia că datele de la Institutul Naţional de Statistică îl contrazic, oficialul s-a enervat și a plecat.

Reporter Antena 3: Preţurile au crescut în ultimul an, arată datele INS. Cum vedeţi acest lucru?

Adrian Oros: Componenta principala a acrestor creșteri, nu este una care depinde de producție. Anul trecut seceta a produs pagube încât producția de cereale a fost cu 40% mai redusă şi prețul pâinii nu a crescut. Fermierii români trebuie să aibă venituri, ca să poată să îşi continue activitatea. Nu putem să falimentăm fermierii, impunând o plafonare a preţurilor.

Reporter Antena 3: Dar preţul pâinii a crescut, o arată datele INS CU 5% din iunie anul trecut, în iunie anul acesta.

Adrian Oros: Mulţumesc!

Anterior acesta fusese întrebat despre scumpirea generală a alimentelor și a menționat că acest lucru nu are legătură cu ministerul pe care-l reprezintă și că în comparație cu anul trecut, agricultura din România nu se confruntă cu dificultăți precum seceta.

„Componenta principala a acestor creșteri nu este una care depinde de producție. Anul trecut seceta a redus cu 40% producția și prețul pâinii nu a crescut. Aici vorbim de alte cauze, energie, transport, aceste lucruri au avut consecințe asupra prețurilor”, a afirmat Oros.

Sursa:

https://agrointel.ro/193979/adrian-oros-nu-stie-ca-painea-romanilor-s-a-scumpit-intrebarile-jurnalistilor-l-au-enervat-si-a-iesit-din-conferinta/

 

 

Login pentru a posta comentarii