Apelul oierului Ioan Suciu: ”Negociați prețul la miel și la lapte pentru toată România!”

Cunoscutul oier Ioan Suciu din Făgăraș, județul Brașov, îi îndeamnă pe crescătorii de animale români să fie mai ”duri” în negocierea prețului la produsele pe care le aduc pe piață și totodată cere autorităților să-i susțină pe cei care fac zootehnie cu sprijin mai consistent, la fel ca în alte țări membre ale Uniunii Europene.

Într-un mesaj transmis pe grupul de Facebook – Grupul Ciobanilor Adevărați, oierul Ioan Suciu critică actuala conducere a Ministerului Agriculturii prin reprezentanții săi, numindu-i ”habarniști” deoarece nu pun preț pe rasele autohtone de animale.

”Zi faină colegi! Noi suntem români, noi suntem români….Dar unii de prin MADR sunt ”habarniști”….Oile trebuie înlocuite cu cele din Germania, Italia, câinii cu cei din Rusia, Turcia, porcii cu cei din Ungaria, vacile cu Belgia, Franța și ale noastre ce le facem, le ducem la abator, nu? Că până acum 10 ani am trăit după cele străine? Oare cum ajung toți prin conducere și vorbesc doar din filme? Acum știm care este interesul, că nu suntem nici noi chiar așa de reduși cum ne cred ei…Au ”berbeci de rasă străină și trebuie vânduți” interesul poartă fesul…Nu ar fi mai bine ca MADR să facă ce trebuie pentru crescători și să lase reclama pentru alții? Ce ne mai reprezintă ca țară dacă totul este străin? Oare când va veni momentul și ne vor întreba care sunt rasele noastre de animale, cu ce ”defilăm”? Cu capul lor ăla sec ce îl au? Că nu ajunge un om cu caracter acolo, sus, să-i zboare afară pe toți pupincuriștii Europei și ai banilor, că nu se mai văd sătui odată…”, spune mâhnit oierul din zona Făgărașului.

Ioan Suciu are câteva sfaturi și pentru crescătorii de animale. În principiu le spune să țină la prețul cu care își vând produsele, fie că este vorba despre carnea de miel sau despre lapte.

”Negociați prețul la miel, negociați prețul la lapte pentru toată România să fie la fel, căutați să fie lâna vândută corect, pășunile să fie atribuite celor care au animale, opriți jaful cu actele false, susțineți crescătorii ca cei din UE, nu le dați 10 lei ca la cerșetori…Și lăsați, că știe el fiecare ce să țină și cum să le țină…Ce stres aveți voi…Pfff….Cu respect, ciobănași!”, este mesajul crescătorului de oi Ioan Suciu către fermieri și către autorități.

 

Sursa: https://agrointel.ro/194510/apelul-oierului-ioan-suciu-negociati-pretul-la-miel-si-la-lapte-pentru-toata-romania/

 

Login pentru a posta comentarii
Go to top