Cuantum mai mare subvenția APIA la ovine/caprine!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi cuantumul subvenției europene la ovine/caprine, sprijin cuplat, pentru acest an.

Plafonul alocat sprijinului cuplat zootehnic, SCZ, pentru plățile către crescătorii de oi și/sau capre, pentru acest an, este de 71,3 milioane de euro. Cuantumul estimat inițial, după aprobarea hotărârii de Guvern, a fost de 16,55 euro pe cap de ovină/caprină, a informat Ministerul Agriculturii. Astăzi, APIA a comunicat că a stabilit un cuantum de 17,2430 euro/cap animal pentru SCZ ovine/caprine, pentru anul 2021. Deci, puțin mai mare decât cuantumul estimat de MADR.

colaj-scz-berbeci_b

Potrivit informațiilor furnizate de APIA, crescătorii de ovine/caprine care sunt eligibili pentru plata sprijinului cuplat zootehnic, SCZ, intră la plata avansului APIA, demarat încă de azi-noapte de agenția de plăți. Astfel, crescătorii primesc în avans până la 70% din acest cuantum, adică 12,0701 euro/cap de ovină/caprină.

Crescătorii primesc plata în lei, cursul euro-leu utilizat de APIA, comunicat astăzi de APIA, este de 4,9475 de lei pentru un euro, așadar crescătorii încasează, în avans, 59,7168 lei/cap de ovină/caprină.

 

Sursa:

https://www.agroinfo.ro/politic/cuantum-mai-mare-subventia-apia-la-ovine-caprine

Login pentru a posta comentarii
giweather joomla module

Go to top