Crotalierea la bovine, ovine, porcine – termene limită. Obligație pentru APIA

 

 

Identificarea și crotalierea animalelor – termene limită în funcție de specie: bovine, ovine și porcine. APIA anunță că identificarea animalelor face parte din condițiile de ecocondiționalitate pentru accesarea subvențiilor.

 

Fermierii au obligația să anunțe evenimentele care au lor la nivelul efectivelor de animale, fie că este vorba despre o fătare, despre intrarea sau ieșirea unor animale sau despre pierderea crotaliei, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – APIA.

În funcție de specie, există în vigoare termene limită până la care trebuie făcută identificarea și crotalierea animalelor.

Termen identificare și crotaliere la bovine: 20 de zile. Pentru bovine, crescătorii au obligația să facă identificarea în maxim 20 de zile de la fătare. De asemenea, pentru bovine se face și eliberarea pașaportului de către DSVSA.

Termen identificare și crotaliere la ovine: 180 de zile. Pentru ovine, crescătorii au obligația să facă identificarea în maxim 180 de zile de la fătare.

Termen identificare și crotaliere la porcine: 60 de zile. Pentru ovine, crescătorii au obligația să facă identificarea în maxim 60 de zile de la fătare.

Alte condiții de ecocondiționalitate ce trebuie respectate de către crescătorii de animale:

– Notifică evenimentul: nașterea, intrarea/ieșirea, pierderea crotaliei etc;
– Să utilizeze substanțele cu efect hormonal numai sub îndrumarea medicului veterinar;
– Să respecte obligațiile privind EST (encefalopatia spongiformă transmisibilă);
– Să respecte normele de siguranță alimentară;
– Să respecte normele de bunăstare a animalelor.

 

Nerespectarea de către fermieri a normelor privind ecocondiționalitatea conduce la reducerea plăților sau excluderea de la plata subvențiilor, avertizează APIA.

 

Sursa:

https://agrointel.ro/221277/termen-identificare-crotaliere-animale/

Ultima modificare Joi, 14 Aprilie 2022 08:48

Login pentru a posta comentarii
Go to top